20 Kasım 2016 12:38

Çocuk istismarında cezasızlığa Kayserili kadınlardan tepki

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Kayserili kadınlar, çocuk istismarına cezasızlığı öngören önergenin geri çekilmesi çağrısında bulundu.

Paylaş

KAYSERİLİ KADINLAR: ‘ÖNERGEYİ GERİ ÇEKİN!’

Kayserili kadınlar Meclise sunulan çocuk istismarına cezasızlığı öngören önergeye karşı Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. Kadınlar önergenin geri çekilmesini talep etti.

Yapılan açıklamayı okuyan Kayseri Kadın Dayanışma Derneği Üyesi Büşra Karabel, “Bu yasa çıkarsa, toplumun bilincinde de cinsel istismar meşrulaşacaktır. Bu yasa, mağdurun mağduriyetini daha da artıracak, cinsel istismara uğradığı yetmeyecek gibi, bir de o kişi ile evlenme ve evliliğini sürdürme baskısı ile karşı karşıya kalacaktır” dedi.

“BU YASA CİNSEL İSTİSMARI VE ERKEN YAŞTA EVLİLİĞİ MEŞRULAŞTIRCAK!”

Karabel, “Toplum olarak cinsel istismar, taciz ve tecavüz karşısında ‘namus ve iffetine’ halel gelen kişi kadın ve kız çocukları görüldüğü için, bu baskıyla karşı karşıya kalmak istemeyen kadınlar, kız çocukları ve onların aileleri, olayın rıza ile meydana geldiğini kabul edip evlenmeye rıza göstereceklerdir. Bu da tecavüzün, cinsel istismarın üzerinin hukuk eliyle hep beraber kapatılması anlamına gelecektir.  Aynı zamanda bu küçük yaşta evliliklerin de önünü açacaktır. Meclis onayıyla kadınlar ve çocuklar istismarcıları ile birlikte olmaya, yaşamaya zorlanacaktır” sözleriyle yasanın geri çekilmesi gerektiği ve devletin, cinsel istismar ile çocuk evliliğini önleyecek ve kadınlar ile çocukları koruyacak yasaların çıkartılması gerektiğini belirtti.

HAKLARIMIZI KAZANANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ

‘Tecavüze Hayır’, ‘Karanlığa Teslim Olmayacağız’, ‘Önerge Geri Çekilsin’ sloganlarının atıldığı eylemde kadınlar bu önergenin yasalaşması halinde çocuk istismarı ve erken yaşta evlilikler için meşru zeminin oluşacağını belirtti. Kadınlar, bu yasalar kalkana kadar, kadın ve çocuk hakları kazanılana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirttiler. (Kayseri/Evrensel)

ÖNCEKİ HABER

Doğan Erbaş’tan miting konuşmasıyla ilgili açıklama

SONRAKİ HABER

SES Ağrı Şube Başkanı Altındağ'a 10 yıl hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...