20 Kasım 2016 11:38

CHP'li kadınlardan çocuk istismarında cezasızlığa protesto

Marmaris'te CHP İlçe Kadın Kolları ve sivil toplum kuruluşları çocuk istismarına cezasızlığı öngören yasal düzenlemeyi protesto etti.

Paylaş

Marmaris'te sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen CHP'li kadınlar, AKP'li 6 vekil tarafından Meclis gündemine getirilen çocuk istismarına cezasızlığı ögören yasal düzenlemeye tepki gösterdi. Gruba, beyaz gelinlik giydirilmiş çocuklar da destek verdi.

CHP Marmaris İlçe Kadın Kolları önderliğinde bir araya gelen, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Eğitim Sen, Kent Konseyi Kadın Meclisi, Veli Der Marmaris şubeleri ile diğer sivil toplum kuruluşu temsilcileri ortak basın açıklaması yaptı. Marmaris Saman İskelesi'nde bir araya gelen kadınlara çok sayıda erkek de destek verdi. Ellerinde 'Bedenime dokunma', 'Tacize hayır', 'Çocuk istismarına hayır' yazılı pankart taşıyan kadınlara sembolik olarak gelinlik giydirilmiş çocuklar de eşlik etti. CHP Marmaris İlçe Kadın Kolları Başkanı Dilay Uçar, AKP'nin mecliste çocuk istismarını meşrulaştırmak için önerge verdiğini öne sürdü, protesto etmek için toplandıklarını söyledi. Dilay Uçar, şöyle dedi:

"AKP'yi samimi olmaya davet ediyoruz. Sokakta 'tecavüze idam' diye çığırtkanlık yapıyor, Meclis'te tecavüze indirim istiyorsunuz. Çocuk evliliklerini normalleştiriyorsunuz. Tecavüzcüyü ödüllendirip, ömür boyu tecavüzün önünü açıyorsunuz. AKP'nin bu önergesi ile çocuk cinsel istismarı başta olmak üzere, zorla erken evlendirilmelerin önü açılmaktadır. İnsan olan herkesin vicdanını yaralayan bu önerge derhal geri çekilmelidir." 

Mağdurun suçluyla yaşaması sonucu onarılamaz yaralar oluşacağını savunan Dilay Uçar, "5- 10 yaşında çocuğa tecavüz edilecek, evlenirse tecavüzcü affedilecek, 5 kişi tecavüz etse biri 'ben evleniyorum' derse hepsi affedilecek. Çok merak ediyoruz, sizde vicdan var mı? Biz kadınlar tacizi tecavüzü, kadın istismarını aklamanıza izin vermeyeceğiz. Bu nedenle AKP'nin önergesine hayır diyoruz" dedi. Açıklama ardından bir süre alkış tutan grup dağıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Nohut fiyatı katlandı

SONRAKİ HABER

Çocuk haklarına duyarlı AKP’li gençler istismarı görmedi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...