20 Kasım 2016 10:51

Kolombiya’da köylü önderi katledildi

Kolombiya’da şirketlerin halk önderlerine yönelik suikastleri sürüyor. Önde gelen köylü derneklerinden ASCAL-G önderi Erley Monroy Fierro öldürüldü.

Paylaş

Yeni barış antlaşmasının imzalandığı Kolombiya’da Lozada-Guyvero Çevre ve Köylü Derneği (ASCAL-G) önderi Erley Monroy Fierro öldürüldü.

Dernek, Shone Energy, Hupecol gibi petrol şirketlerini Macarena bölgesine sokmamak için ve yeraltı su kaynaklarının ve doğanın kimyasallarla kirlenmesine neden olan bir petrol çıkarma yöntemi olan ‘fracking’e karşı mücadele yürütüyordu.

Vücudunda çok sayıda mermi bulunan Fierro’nun cesedi ise Siberia diye bilinen yerde, çalıştığı çiftlik yolu üzerinde bulundu. Geçtiğimiz günlerde de toprakların geri alınması mücadelesi önderlerinden Argemiro Lara’ya bir saldırı düzenlenmiş, ancak Lara bu saldırıdan şans eseri kurtulmuş, saldırganlardan biri yaşamını kaybetmişti.

Kolombiya’da halk önderleri her an katledilme tehlikesiyle karşı karşıya. Şirketler ve toprak sahipleri halka karşı paramiliter çeteleri kiralık katiller olarak kullanmaya devam ediyorlar. Barış antlaşmasında bu çetelere karşı mücadele maddesi bulunsa da cinayetler hâlâ devam ediyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar 'Tecavüz meşrulaştırılamaz' pankartı astı

SONRAKİ HABER

Nohut fiyatı katlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...