25 Mayıs 2012 07:52

Yeni Akit’in yeni hedefi Esra Arsan!

ANF’de çıkan söyleşisinin ardından Yeni Akit gazetesi tarafından hedef alınan Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi, Doç. Dr. Esra Arsan Yeni Akit gazetesine tazminat davası açacağını açıkladı.Yeni Akit gazetesi, Arsan’ın , dün ANF’ye verdiği söyleşi üzerine “Üniversitede bir PKK yandaşı

Yeni Akit’in yeni hedefi Esra Arsan!
Paylaş

Yeni Akit gazetesi, Arsan’ın , dün ANF’ye verdiği söyleşi üzerine “Üniversitede bir PKK yandaşı” “Öğretim üyesinden PKK dili, Laiklikten taviz vermeyeceğiz” başlıklarıyla Arsan'ı hedef gösteren bir "haber" yaptı.

Bunu üzerine Arsan twitter’dan yaptığı açıklama ile Yeni Akit gazetesine bu haberinden dolayı dava açacağını açıkladı. Arsan’a twitter’dan birçok kişi de destek verdi.

Arsan’ın Twitter’da yaptığı açıklama şöyle:
“Yalancı, iftiracı, çarpıtıcı, ötekileştirici, düşmanlaştırıcı söylem üstadı “Yeni Akit “ gazetemsi oluşumundan hakkımda yeni yalan!
Kendilerini gazeteci sanan yalancı soytarılar hakkımda bu iftira haberi yayımlamış.
Yeni Akit’in hakkımda yazdığı haberde kullandığı dil ve söylem KCK iddianamesi gibi ötekileştirici ve yanlış ifadelerle dolu.
Ben hayatım boyunca düşünce ve ifade özgürlüğünü savundum. ama hiç üniversitede başörtüsü yasağını savunmadım. hiç utanmıyor bunlar!
Ayrıca, ben hiç yasakçı bir üniversitede çalışmadım. çalıştığım kurum her türlü inanç ve düşünce özgürlüğüne saygı duyan bir kurum.
Yeni Akit’e tazminat davası açacağım.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen: Erdoğan ucuz hesap peşinde

SONRAKİ HABER

‘Ergin’le görüşmek için bir daha başvuracağız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa