19 Kasım 2016 20:03

Bugün ya tarihi bir gün ya da; Kadıköy klasiği!

Süper Lig’in 11. haftasında merakla beklenen randevu bugün saat 20.00'da Kadıköy'de: Fenerbahçe-Galatasaray derbisi...

Paylaş

Süper Lig’in 11. haftasında bugün saat 14.00’te Kasımpaşa-Karabükspor, Kayserispor-Gençlerbirliği maçları oynanacak. Merakla beklenen randevu ise 20.00’de Kadıköy’de: Fenerbahçe-Galatasaray.

Süper Lig’in 11. haftasında bugün Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya geliyor. Ülker Stadyumunda Cüneyt Çakır’ın yöneteceği maç 20.00’de başlayacak. Galatasaray kazanırsa Fenerbahçe’nin 17 yıllık yenilmezlik serisine son verecek. Fenerbahçe kaybetmezse ‘Kadıköy klasiği’ bir yaş daha alacak.

Fenerbahçe, Sarı kırmızılı rakibine karşı sahasında son mağlubiyeti 1999’da gördü. 22 Aralık 1999’da Galatasaray’ın Hasan Şaş ve Marcio’nun golleriyle 2-1 kazandığı maçtan bu yana Kadıköy’deki lig maçlarında Fenerbahçe, 17 maçta 13 galibiyet aldı. 4 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Bu müsabakalarda sarı lacivertliler 35 gol attı ve yalnızca 9 gol yedi.

Ancak Galatasaray’ın deplasmanda ve genelde Fenerbahçe’ye karşı sıkıntısı son 17 yıldan ibaret değil.

Bugüne kadar ikili rekabette Fenerbahçe 143, Galatasaray ise 122 galibiyet aldı. Ligde oynanan 118 maçta ise Fenerbahçe 48, Galatasaray 33 kez kazandı.

Fenerbahçe’nin ev sahibi olduğu 60 maçta sarı lacivertlilerin 34’e 10’luk üstünlüğü bulunuyor.

Fenerbahçe, 1999’dan bu yana Galatasaray’a sahasında kaybetmese de 2000-2010 arasındaki bariz üstünlüğü durulmuş durumda. Kadıköy’deki son 7 maçın 4’ü beraberlikle tamamlandı. Galatasaray, Fenerbahçe’ye karşı oynadığı son 7 resmi maçta 1 mağlubiyet aldı.

GELELİM BUGÜNE...

Sezona  kötü bir başlangıç yapan Fenerbahçe, son haftalarda üst üste kazanarak yükselişe geçmiş durumda. Son 3 maçında 9 puan toplayan Dick Advocaat’ın öğrencileri 18 puanla 5. sıraya yükseldi.

Fenerbahçe’nin aksi bir seyir izleyen Galatasaray ise iyi başladığı ligde son 3 maçta 2 mağlubiyet aldı. 20 puanla 3. sırada yer alan sarı kırmızılılar, bu maçı kaybetmeleri halinde Fenerbahçe’nin gerisine düşecek.

FENERBAHÇE’DE EKSİKLER DÜŞÜNDÜRÜYOR

Sarı lacivertlilerde son dönemdeki yükselişte önemli pay sahibi olan Jeremain Lens ve Mehmet Topal’ın yokluğu en büyük handikaplar olarak öne çıkıyor.

Fenerbahçe’nin maça şu 11’le çıkması bekleniyor: Volkan Demirel - Şener Özbayraklı -Simon Kjaer - Martin Skrtel - Hasan Ali Kaldırım - Josef de Souza - Roman Neustadter - Volkan Şen - Moussa Sow - Emmanuel Emenike - Robin Van Persie.

Galatasaray’ın muhtemel 11’i ise şöyle: Fernando Muslera - Sabri Sarıoğlu - Aurelien Chedjou - Hakan Balta - Lionel Carole - Tolga Ciğerci - Selçuk İnan - Wesley Sneijder - Bruma - Lukas Podolski - Eren Derdiyok. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Amasyalı kadınlar ‘Tecavüz insanlık suçudur, aklanamaz’ dedi

SONRAKİ HABER

Tartı doğru sonucu veriyor mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...