19 Kasım 2016 13:55

Amasyalı kadınlar ‘Tecavüz insanlık suçudur, aklanamaz’ dedi

Amasyalı kadınlar 'Tecavüz meşrulaştırılamaz' eylemi yaptı.

Paylaş

AKP, cinsel istismar suçunda mağdurla failin evlenmesi durumunda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin sunduğu öneriye Amasyalı kadınlar tepki gösterdi. Açıklama yapan kadınlar "Tecavüzün meşrulaştırılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen kadınlar "Tecavüz insanlık suçudur, aklanamaz" sloganları attı. Basın açıklamasını okuyan Mesudiye Ergun kadınlara ve çocuklara yönelik tecavüzün ve her türlü cinsel istismarın önünü açacak, çocukların ve kadınların tecavüzcüyle evlendirilmelerini yasallaştıracak bir önerge olduğunu söyledi. Bir yılda adliyeye taşınan, çocuğa yönelik cinsel istismar sayısının 16 bin 957 oldugunu ifade eden Ergun, "Bu rakamlar yargıya taşınan rakamlar sadece. Çocuk yaşta evlilikler, cinsel istismarın sürekli hale getirilmiş biçimidir. AKP hükümeti, cinsel istismarı meşrulaştırıp yasal hale getirmeye çalışıyor.

AKP’nin cinsel istismara uğrayan çocukları evlendirip tecavüzcüyü kurtarma planının gece yarısı meclise getirilmesi yetmemiş gibi Adalet Bakanı’nın yaptığı açıklamada, “Tecavüzcüleri kesinlikle kapsamıyor, ancak çocuklarla evlenenlere uygulanacak” demesi niyeti apaçık ortaya koymuştur" dedi.

'AKP OHAL'İ FIRSAT BİLİYOR'

AKP'nin bu düzenlemeyi ilk defa gündeme getirmediğini belirten Ergun, 2016 yılının başında meclis tarafından oluşturulan Boşanma Komisyonunun önerilerinden birinin de benzer bir düzenleme olduğunu ifade etti. "O zamandan beri geçirilemedikleri bu düzenlemeyi şimdi, OHAL de KHK ile daha çabuk geçirebileceklerini düşündüler" diyen Ergun, kadınlara ve çocuklara reva görülen bu tecavüz düzenini kabul etmedikletini vurguladı. Ergun, "Konusu olan haklarımız olunca çalıştırılmayan, baypas edilen Meclisin, tecavüzcüleri aklamak için canhıraş çıkardığı önergeleri kabul etmiyoruz. OHAL bahanesi ile tecavüzcülerin salıverilmesine, kadınların ve çocukların Meclis onayı ile tecavüzcülere, istismarcılara teslim edilmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Televizyonlar kapandı, ben üniversiteden atıldım'

SONRAKİ HABER

Bugün ya tarihi bir gün ya da; Kadıköy klasiği!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...