19 Kasım 2016 20:01

OHAL’e karşı Kartal mitinginde buluşalım

Emek ve demokrasi güçleri İstanbul Kartal’da OHAL uygulamaları ve KHK’lere ve ‘Tek adam’ dayatmasına karşı miting düzenleyecek.

Paylaş

Şerif KARATAŞ
İstanbul

Emek ve demokrasi güçleri, OHAL’e, KHK’lere, ‘tek adam’ rejimi dayatmasına karşı bugün İstanbul Kartal’da bir miting düzenleyecek. Miting saat 14.00’te başlayacak.

“Demokratik siyaset engellenemez, OHAL kaldırılsın, KHK’ler durdurulsun, tek adam diktatörlüğüne geçit vermeyeceğiz. Başkanlığa hayır “ talepleriyle yapılacak mitingle ilgili gazetemize konuşan İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonundan ve Emekçi Hareket Partisi (EHP) İstanbul İl Başkanı Özge Akman, “AKP-Saray attığı demokrasi naralarını yalnız kendine benzeyenlerle anlaşmaya çalışmak, benzemeyen her kesimi ortadan kaldırmak üzere uygulamaya koyuyor durumda” dedi.  HDP Eş Genel Başkanlarının ve vekillerin tutuklanması, Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyon ve tutuklamaları, mühürlenen dernekleri de hatırlatan Akman, bu gelişmeleri AKP-Saray darbesi olarak değerlendirdi.

‘TÜM TOPLUMA SAVAŞ AÇTI’

“Laikliğe ve özgürlüklere yapılan saldırıları, en son çocuk istismarcılarının aklanması için sunulan önerge, artık başkan olmak için her şeyi yapabilecek olan Cumhurbaşkanı’nın tüm topluma açtığı savaşın en kötü göstergesi” diyen Akman, “Tüm topluma darbeyi yaşatan ve başkan olmak için herkesi karşısına alan bu iktidara karşı biz de karşısındaki tüm toplum olarak bir araya gelmek durumundayız” dedi. Bugün yapacakları “Teslim Olmayacağız” mitinginin bunun önemli bir adımlarından biri olacağını vurgulayan Akman, “7 Haziran’da net bir hedefle ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ ile omuz omuza yürüdüğümüzde gördük ki AKP bu toplumu yalnız korku ve baskıyla yönetebiliyor. Bizim de karşısındaki herkes olarak Teslim olmayacağız dememiz artık çok daha elzem” diye konuştu. Akman, mitingde Meclisteki demokrat ana muhalefet partileri olmak üzere, İstanbul’un tüm emek ve demokrasi güçleriyle bir arada olacaklarını belirterek şu çağrıyı yaptı: “Bu miting Recep Tayyip Erdoğan’ın başkan olamaması için çok önemli bir adım. Onu yine başkan yaptırmamak için bir arada durma ve direnme vakti. Bu açılardan AKP darbesine itiraz eden, Erdoğan’ı başkan yaptırmamak isteyen herkesi bu mitinge katılmaya çağırıyoruz.”

MİTİNGİN PROGRAMI

Saat 14.00’te başlayacak ‘Teslim Olmayacağız’ mitingin programı ise şöyle: CHP ve HDP adına milletvekillerinden birer konuşma yapılacak. İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu metni okunacak. Haziran Hareketi adına bir konuşma ve Alevi Bektaşi Federasyonu adına birer konuşma olacak. Müzisyenler Hilmi Yarayıcı, Mazlum Çimen ve Erdal Güney sahne alarak, mitinge katılanlara  konser verecek.

ÖNCEKİ HABER

Amasralılar: Termik santral için imar planına İtirazım Var

SONRAKİ HABER

IŞİD sonrası yeni bir cihatçı kuşak yetişiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...