19 Kasım 2016 11:35

Bursalılardan ulaşım zammına tepki!

Bursa’da toplu ulaşıma yapılan yüzde 15’lik zam protesto edildi.

Paylaş

Bursa’da hafta başında toplu ulaşıma yapılan yüzde 15’lik zammı Bursa Demokrasi Güçleri Osmangazi metro çıkışında yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti. “Ulaşım Zamları Geri Alınsın” pankartı açan Bursalılar, sık sık ‘Ulaşım haktır satılamaz, Ulaşım zamları geri çekilsin” sloganları attı.

Bursa Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını okuyan İbrahim Mart; “AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi halk için belediyecilik yapmıyor, ticari bir işletme gibi çalışıyor. Geçtiğimiz hafta toplu taşımada aktarma ücretlerine sessiz sedasız önce yüzde 15 sonra indirim yaparak yüzde 10 zam yapmıştır. Yapılan zamlarla öğrencinin, dar gelirlinin kısaca emekçi halkın cebinden şirket ciroları artırılmaya çalışılmaktadır. Yapılan zamlar sonrası bir ailenin ulaşım maliyeti yaklaşık 350 lirayı buluyor. Ulaşım maliyetleri halkımızı daha çok yoksullaştırıyor ve adeta evinden çıkamaz hale getiriyor” dedi.

Kamusal hizmet yerine ticari işletme anlayışı ile çalışan Bursa Belediyesi’nin ulaşım ve su fiyatlandırmasında en pahalı iller arasında olduğunu söyleyen İbrahim Mart; “Marka şehir sözünü dilinden düşürmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe her yağışta göle dönen yollarıyla, ulaşım karmaşası ve yetersiz altyapısıyla Bursa’nın içler acısı halini düzeltmek yerine, yandaşa rant yaratmaya yönelik makyaj çalışmalarıyla yalnızca kentin vitrinini düzenlemeye çalışıyor. Halkın parasıyla halka zulmeden bu anlayışı kabul etmiyoruz. En temel insan hakkı olan toplu ulaşım, yapılan sürekli zamlarla emekçi halkımızın canını acıtır hale geldi. Halkın parası ile alınan araçlar, yapılan zamlarla halkımız tarafından kullanılmaz hale getiriliyor. Plansız ve hesapsız şekilde yapılan harcamaların faturası halka yüklenmemeli, ulaşıma yapılan zamlar derhal geri çekilmelidir” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘OHAL bir yönetim biçimi değildir’

SONRAKİ HABER

İHD: Çocuklar günlerce pislik içinde gözaltında tutuluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...