19 Kasım 2016 11:15

CMS Jant’ta baskılar artıyor

İzmir'de bulunan CMS Jant'ta işçiler artan baskılara tepkili.

Paylaş

Mazhar UZBEK
İzmir

Kendi sektörünün ‘devlerinden’ olan CMS Jant’da işçiler huzursuz. 2018 yılı sonuna kadar sipariş kotasını doldurmuş şirket, kazancını her geçen gün katlarken isçiler ücretlerinin yetersizliğinden şikayetçi. Sipariş kotasını dolduran firma hedefine ulaşmak için sağlıklı çalışma ortamı yerine işçiler üzerinde baskı kuruyor.

İzmir’de üç fabrikası olan şirket, verimi düşük diye nitelendirdiği Gaziemir’de Ege Serbest Bölge’deki fabrikasında işe yeni alınan ustabaşılarla işçilere mobbing uyguluyor. Ustabaşıların OHAL ve kriz diyerek işçileri tehdit ettiği öne sürülürken, maaşlardan dolayı huzursuz çalışma ortamına güvencesizlik de eklenince işçilerin tedirginliği artıyor.

CMS fabrikasında örgütlü olan Türk Metal Sendikası, İzmir şubelerini merkezden doğru kapatırken, sendikanın iş yerlerine atadığı temsilcilerin ise işveren yanlısı olarak çalıştığı öne sürülüyor. İşçiler, üretim alanına telefonla girmenin yasak olduğunu söylerken telefonla giren Turk Metal temsilcilerinin Çiğli, Pınarbaşı ve Gaziemir’de işçilerin fotoğraflarını çekerek, ücretleri ya da sendikayı sorgulayanları da işten attırmayla tehdit ettiği belirtiliyor.

Fabrikada geçtiğimiz yıl metal direnişleri ile birlikte hareketlenme yaşanmış ancak işveren ve Türk Metal Sendikasının iş birliği ile öncülük eden işçiler işten atılmıştı.

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray’da TV 10 eylemi

SONRAKİ HABER

Sendikalaşan maden işçileri işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...