19 Kasım 2016 11:08

Galatasaray’da TV 10 eylemi

İstanbul Galatasaray Meydanı'nda KHK'lerle kapatılan TV 10 için dayanışma eylemi düzenlendi.

Paylaş

OHAL kapsamındaki KHK'lerle kapatılan 23 kanaldan biri olan TV 10'un kapatılması protesto edildi. İstanbul Galatasaray Meydanı'nda toplanan Alevi kurumları, “Alevilerin sesi susturulamaz” pankartı açarak ellerinde tuttukları TV 10 dövizleriyle "Özgür basın susturulamaz", "Alevilerin sesi susturulamaz", "TV 10'u susturamazsınız" sloganları attı. Eyleme destek verenler arasında AKADER, Koçgiri Derneği, Demokratik Alevi Derneği gibi kurumlar da vardı.

'SUSMAYACAĞIZ, SESİMİZİ DUYURACAĞIZ'

Tv 10 çalışanlarından Veli Haydar Güleç, TV 10'la dayanışmak için her cumartesi eylem yaptıklarını hatırlatarak, iktidarın tek sesliliği hakim kılmak istediğini vurguladı. Güleç, "Her şeyi tekleştirmeye çalışıyorlar tekliğe karşı çoğulculuğun sesi olmaya çalıştık. Tek bir sesi hakim kılmak istiyorlar bunun için birçok şeyi heba ediyorlar. Freni patlamış kamyon gibi gidiyor ülke. Susturmaya çalışıyorlar ama susmayacağız bütün alanlarda sesimizi duyuracağız" diye konuştu.

TV 10'un hukuksuzca kapatıldığını söyleyen Koçgiri Kültür Derneği Eş Başkanı Rıza Karaman ise derhal açılmasını talep ettiklerini duyurdu. Yayın organlarının kapatılmasının ardında muhalefetin susturulmak isteğinin olduğunu belirten Karaman, “Türkiye'de tek muhalefet yapan partinin eş başkanları içeri alındı. Dokunulmazlıklar kalktıktan sonra baskılar arttı. Bugün zalimlerin önüne gül atanlar, ihanetçi ve işbirlikçiler var. Bu halkların AKP'den MHP'den beklentisi yok. Muhalefeti sivil toplum kuruluşları, sendikalar, meslek odaları, ezilen tüm kesimler oluşturmalı” dedi.

Koçgiri Derneği Piri İbrahim Erdoğan da konuşmasında Alevilerin sesinin Selçuklulardan bu yana susturulmak istendiğini belirterek, “Onlara karşı susmayacağız. İnancımızın verdiği öğretiyi ve özgürlük için bedelini ödemeye hazırız” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından TV 10'un programcılarından Cihan Çelik saz çalarak deyiş söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kocaelispor'dan 'Çocukların da hakları var' pankartı

SONRAKİ HABER

CMS Jant’ta baskılar artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...