19 Kasım 2016 10:59

Kılıçdaroğlu çocuk istismarı düzenlemesine tepki gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Kız çocuklarına tecavüz edenlere af getiriyor. Sizde vicdan yok mu?

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon’da yapılan il başkanları toplantısında konuştu. Çocuk istismarında cezasızlığı öngören yasal düzenlemeye tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Parlamentoda görüşülen bir yasa var. Kız çocuklarına tecavüz edenlere af getiriyor. Siz de vicdan yok mu? Siz de ahlak yok mu? Düşünün, 5 yaşında, 6 yaşında 10 yaşında kız çocuğuna tecavüz edilecek tecavüzcüsüyle evlenirse af getiriyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Ahlaka bakın, böyle bir ahlak olabilir mi? Bunun neresi insanlık, insanlığa sığmaz” dedi.

Düzenlemeye dönük kadınlardan gelen tepkilere dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Gösterdiğiniz bu duyarlılık nedeniyle sizi yürekten kutluyorum. İyi ki siz varsınız. İyi ki çocuklarınıza sahip çıkıyorsunuz” dedi.

Konuşmasında başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen CHP Lideri, “Bütün bu dertler varken Türkiye’nin derdi, bunları unutmuşuz, bir kişiye nasıl koltuk bulabiliriz, başkanlık koltuğu... Dolar çıkmış hiç önemli değil, çocuk tecavüzleri artmış hiç önemli değil. Ne önemli, bir tek şey önemli, bir kişiye nasıl başkanlık...” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de çağrı yapan Kılıçdaroğlu, “Eminim, Türkiye’nin bekasını Türkiye’nin geleceğini birliğini ve bütünlüğünü ben nasıl düşünüyorsam, sokaktaki esnaf nasıl düşünüyorsa, ayakkabı boyacısı nasıl düşünüyorsa, Sayın Bahçeli de aynı duyarlılıkla düşünmek zorundadır” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adanalı kadınlar ‘tecavüz yasasına hayır’ dedi

SONRAKİ HABER

‘Afet değil, alınmayan önlemler ve taşeronlaştırma öldürdü’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...