19 Kasım 2016 10:46

Adanalı kadınlar ‘tecavüz yasasına hayır’ dedi

Adana'da bir araya gelen kadınlar cinsel istismar suçunda evlilik yoluyla cezasızlık öngören tasarının geri çekilmesini talep etti.

Paylaş

Adana Kadın Platformu cinsel istismar suçunda mağdurla evlenen kişinin cezasının ertelenmesini öngören yasa önergesine dair açıklama yaptı. Atatürk Parkı’nda bir araya gelen kadınlar “Tecavüz suçtur, komisyonu olmaz” sloganları attı. CHP kadın kolları ve HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın da katıldığı eylemde kadınlar önergenin taslaktan çıkarılmasını istedi.

Platform adına konuşan Şükran Kablan Yeşil, bir yılda adliyeye taşınan çocuğa yönelik cinsel istismar sayısının 16 bin 957 olduğunu ve yargıya taşınan istismar vakalarından 13 bin 968 mahkûmiyet kararı çıktığını belirterek “Çocuk yaşta evlilikler, cinsel istismarın sürekli hale getirilmiş biçimidir" dedi.

Eylemde konuşan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, AKP’nin kadın hakları konusunda Türkiye’yi geriye götürecek yasa tasarılarını çok iyi bildiklerini belirterek milyonlarca kadının günlerdir tasarıya tepki gösterdiğini ve geri çekilmesi için mücadele edeceklerini söyledi.(Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yıldırım'dan 'istismar' savunusu: Bunlarınki siyasi istismar

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu çocuk istismarı düzenlemesine tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...