19 Kasım 2016 10:44

Yıldırım'dan 'istismar' savunusu: Bunlarınki siyasi istismar

Başbakan Binali Yıldırım, çocuğa cinsel istismara cezasızlığın önünü açan düzenlemeyi eleştirenleri 'Siyasi istismar'la suçladı.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, çocuğa cinsel istismara evlilikle cezasızlık getiren düzenlemeye yönelik eleştiriler için "Buradan ucuz siyaset yapmak eski Türkiye'nin alışkanlığıdır. 3 bin mağdur insan seçim kampanyalarında her gün önümüze çıktı. Bunların yaptığı siyasi istismar" ifadelerini kullandı.

Yıldırım şöyle konuştu: "Ülkemizin kanayan bir yarasını görmezden gelmek bize yakışmaz. Bize yakışan, böyle bir sorun varsa bunu çözmektir. Şimdi bunun üzerine atlayıp buradan ucuz siyaset yapmak eski Türkiye'nin alışkanlığıdır. Bu alışkanlık artık para etmiyor, piyasası yok. 3 bin mağdur insan seçim kampanyalarında her gün önümüze çıktı. Bugün bunun istismarını yapan ana muhalefet partisinin milletvekillerine de aynı şeyleri söylediler. Şimdi sorun İzmir milletvekiline, sorun diğer milletvekillerine, onlar anlatsınlar ama korkar anlatamazlar. Bir kör dövüştür, bir anlamsız, bir yalan rüzgarı, bir siyasi istismar. Cinsel istismar değil bunların yaptığı siyasi istismar. Kusura bakmasınlar." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Aynı parkta 9’uncu kedi cinayeti

SONRAKİ HABER

Adanalı kadınlar ‘tecavüz yasasına hayır’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...