19 Kasım 2016 10:01

‘Derneklerimizi sessiz kalalım diye mi mühürlediniz?'

Mamak'ta kadın derneklerinin çağrısıyla bir araya gelen kadınlar 'Tecavüzü ve tecavüzcüleri aklayacak yasaları kabul etmiyoruz' dedi.

Paylaş

Ankara Mamak’ta faaliyet yürüten iki kadın derneği olan Kız Kardeşim Kadın Dayanışma Derneği ve Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneğinin çağrısıyla Tuzluçayır Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar “Tecavüzü ve tecavüzcüleri aklayacak hiçbir yasayı kabul etmiyoruz” dedi. EMEP Ankara İl Başkanı İlke Işık’ın da destek verdiği kadınlar “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganlarıyla yasa önergesini protesto etti.

Kadınlar adına açıklamayı yapan Sevda Yedibela, ortada çözülmesi gereken onlarca sorun varken hükümetin tecavüzcüleri aklamaya çalıştığını söyledi.  

‘KADIN MÜCADELESİ MÜHÜR TUTMAZ’

Bir gecede şiddete, tacize, tecavüze, yoksulluğa karşı mücadele eden 30 kadın ve çocuk derneğinin faaliyetlerinin durdurulduğunu belirten Yedibela, kadın ve çocukları güçlendiren kurumların kapatılarak kadıların evlere, evliliklere, tecavüzlere ve eşitsizliğe hapsedildiğini söyledi. Yedibela, “Tecavüzü meşrulaştırmak, tecavüzcüyü serbest bırakmak için mi kapatıldı bunca kadın ve çocuk derneği. Bunlara sessiz kalınsın diye mi?” diye sordu. Kadın mücadelesine mühür vurulamayacağını söyleyen Yedibela, kapatılan kadın ve çocuk dernekleriyle beraber olduklarını söyledi. 

Açıklamanın ardından kadınlar 26 Kasımda Sakarya Meydanı’nda gerçekleşecek 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü mitingine katılma çağrısı yaptılar. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP: Siirt’te göz göre göre iş cinayeti!

SONRAKİ HABER

Mardin’de 20 DBP'li tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...