19 Kasım 2016 09:45

TÜSİAD: Çocuğu koruyan anlayıştan taviz verilmemeli

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, çocuğa cinsel istismara evlilikle cezasızlık getiren kanun teklifiyle ilgili konuştu.

Paylaş

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, çocuğa cinsel istismara evlilikle cezasızlık getiren kanun teklifiyle ilgili konuştu.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKFONED) İzmir'de düzenlediği 20'nci Girişim ve İş Dünyası Zirvesi'nde konuşan Başaran Symes, yasa teklifinin kamuoyunda haklı olarak çok güçlü tepki gördüğünü söyledi.

Başaran Symes, şu ifadeleri kullandı: "Getirilme niyeti ne olursa olsun söz konusu düzenlemenin hukuken ve toplumsal yansıması açısından getireceği sakıncalar etraflıca tartışılmalıdır. Çocuğu koruyan anlayıştan asla taviz verilmemelidir. Erken evlilik, çocuk gelin gibi toplumsal yaraların sarılma biçimi bu olamaz. Çocuğun rızasıyla asla vicdanlara sığmayacak mazeretleri akıllara getirecek düzenlemeden kaçınılmalıdır. Kadın erkek eşitsizliğinin erken yaşlarda başladığını asla unutmayalım." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP ön raporu: Çatlaklar bildirildi ama önlem alınmadı

SONRAKİ HABER

‘Gelenekler çocuk haklarına aykırıysa savunulamaz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...