19 Kasım 2016 07:54

Tuzla Sulak Alanı'nda kirlilik ve kaçak avlanma tehlikesi!

Yüzün üzerinde kuş ve balık türüne ev sahipliği yapan Bodrum Tuzla Sulak Alanı, kirlilik ve kaçak avlanma tehlikesiyle yüz yüze...

Paylaş

Bodrum'un kırsal Boğaziçi Mahallesi'ndeki Tuzla Sulak Alanı, yüzün üzerinde kuş ve balık türüne ev sahipliği yapıyor. Güllük Körfezi ile birleşen ve zengin doğal yiyecek kaynaklarıyla başta flamingolar olmak üzere pelikan, balıkçıl, su tavuğu, karabatak, ördek olmak üzere onlarca canlıyı bünyesinde barındıran sulak alandaki eşsiz güzellikler, görenleri hayran bırakıyor.

Cennetten bir köşeye benzetilen, tabloları aratmayan görüntülerin ortaya çıktığı alan başta fotoğrafçılar olmak üzere ziyaretçilerin akınına uğruyor. Milas-Bodrum Karayolu kenarında araçlarını durduranlar, alandaki güzelliği dakikalarca izliyor. Alınan önlemlerle özellikle flamingoların yılın 12 ayı bölgede konaklamaya başladığını ve kuş sayısının arttığını belirten Boğaziçi Mahallesi Muhtarı İbrahim Köksal, bölgede oluşan tehlikeye dikkati çekti. Muhtar Köksal, “Bu cennet ülkemizin ender rastlanan güzelliklerini barındırıyor. Aldığımız tedbirlere rağmen sulak alan hala birçok tehdit ile karşı karşıya. Cennete yılın 12 ayı turist ve doğaseverler, fotoğrafçılar gelmeye başladı. Cenneti korumaya çalışırken; kaçak avcılar, kaçak dolgular ve derelerden gelen fabrika artıklarıyla mücadele ediyoruz” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar için gece uygulamasına 'cinsiyetçilik' eleştirisi!

SONRAKİ HABER

Önergede imzası olan vekil: Kesinlikle geri çekmeyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...