19 Kasım 2016 06:38

HDP’de eğilim Meclis'te kalmak

Eş Genel Başkanları ve milletvekilleri tutuklandıktan sonra, meclis çalışmalarını durdurma kararı alan HDP’de Meclis’te kalma eğilimi güçleniyor.

Paylaş

HDP’de eş genel başkanlar dahil 10 milletvekillerinin tutuklanmasının ardından başlayan Meclis’ten çekilme tartışmaları sürüyor. Ankara’da düzenlenen PM ve MYK toplantılarında Meclis çalışmaları noktasındaki tutumun ne olacağı ele alındı, bu konuda parti organlarının görüşleri dinlendi.

Edinilen kulis bilgilere göre, toplantılarda Meclis kürsüsünün aynı zamanda her türlü saldırı ve baskılara karşı bir söz söyleme mevziisi olduğu ve bu mevziinin sonuna kadar kullanılması yönünde bir eğilim ortaya çıktı. Yine kimi çevrelerle bu süre içerisinde yapılan görüş alışverişinde de HDP’nin Meclis’te olmasının önemli bir kazanım olduğu ve yüklendiği muhalefet rolünün sonuna kadar kullanılması yönünde düşünceler sıklıkla dillendirildi.

NİHAİ KARAR PAZARTESİ

Dile getirilen eğilimlerin ışığında HDP’nin nihai kararını Pazartesi günü partinin yetkili organlarıyla karara bağlanması bekleniyor. Söz konusu toplantıların Diyarbakır ve İstanbul’da HDP bileşenleri ile yapılacağı belirtildi. Ulaşılacak nihai sonuç Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen tarafından kamuoyu ile paylaşılacak.

50 MERKEZDE HALKLA BULUŞMA

Öte yandan Olağanüstü Hal’in (OHAL) sürekli bir duruma dönüşmemesi için yürütülecek güçlü bir kampanya örgütlenmesi de toplantı gündemi oldu. Bu kapsamnda halk buluşmalarına devam edilmesi ve 50 merkezde toplantılar yapılması düşünülüyor. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Siirt'teki iş cinayetiyle ilgili 6 gözaltı

SONRAKİ HABER

Şirket 3 ay önceki göçüğün ‘zararı’nı kapatıyormuş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...