18 Kasım 2016 20:14

Eskişehir'de kadınlar cinsel istismar önergesini yırttı

Cinsel istismar mağduruyla failin evlenmesi halinde failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesine dair önerge Eskişehir'de de protesto edildi.

Paylaş

Cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren önerge Eskişehir'de de protesto edildi. Kadınlar eylemde, önerge metninin yazılı olduğu kağıtları yırttı.

İsmet İnönü Caddesi'ndeki Kanatlı Alışveriş Merkezi önünde akşam saatlerinde toplanan kadınlar, cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren önergeyi protesto etti. 'Çocuk İstismarcılarını Aklatmayacağız' yazılı pankart açan grup adına Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İl Temsilcisi Büşra Gündoğdu basın açıklaması yaptı. Gündoğdu, "Buradan AKP'li ve MHP'li kadınlara sesleniyoruz. Bu önergeye imza atmayın, bunu onaylamayın. Bunun vebali çok ağır olur. Bunun altından kalkamazsınız" dedi.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya da cinsel istismar önergesine tepki göstererek şunları söyledi: "İnsanlık onurunun ayaklar altına alındığı bir teklif ile AKP, cinsel istismar suçlarında mağdur ile failin evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesini öngören önergeyi Meclis'e sundu ve bu önerge AKP'li vekillerin oyları ile kabul edildi. Kadınlara yönelik şiddetin arttığı, kadın cinayetlerinin her gün acı bir şekilde yaşandığı, ülkenin dört bir yanından çocuk istismarlarının ve iğrenç sapkınlık haberlerinin geldiği bir ortamda AKP'nin çözüm bulduğu zihniyet tecavüze ve bu suça ortak olmaktır. Kadınlar olarak bu yasayı asla kabul etmiyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından kadınlar, cinsel istismar önerge metninin yazılı olduğu kağıtları yırtarak yere attılar (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yargı bağımsızlığının ruhuna Fatiha!

SONRAKİ HABER

ABD'li Şarkıcı Sharon Jones yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...