19 Kasım 2016 00:39

‘Sendikamızın daha aktif olmasını istiyoruz’

Grevdeki Gemlik Gübre işçileri, Petrol-İş’ten beklentilerini anlattı.

Paylaş

Petrol-İş Sendikası üyesi Gemlik Gübre işçileri, grevlerinin 88. gününde fabrika dışında yapılan ilk eylemin olumlu ama yetersiz olduğunu belirterek “Sendikamızın daha aktif olmasını istiyoruz. OHAL gerekçesiyle bu zamana kadar engel olanlar işçinin yanında olmadığını zaten gösterdiler. Ama biz kararlı bir şekilde yürürsek geri adım atacaklar” dedi.

OHAL gerekçesiyle 88 gündür fabrika dışına çıkamadıklarını dile getiren bir işçi, “Gübre satışı yasakları sadece bizi değil hepimizi ilgilendiriyor. Bugün gübre satışı yok çiftçi mağdur biz mağduruz. Satışlar olmadığı sürece çiftçi tarlaya gübre atamayacak bugün 1 TL’ye aldığımız ekmeği yarın öbür gün 1.5, 2 TL’ ye alacağız belki de. O yüzden bu grev hepimizin grevi olmalı” dedi.

GREVİMİZİ HALKA ANLATMALIYIZ

Petrol-İş yönetiminin aldığı kararları açık bir şekilde kendileriyle paylaşmasını ve düzenli toplantılar yapmasını isteyen işçi, şöyle devam etti: “Biz bu grevde kararlıyız sonuna kadar da gideceğiz fakat maddi sıkıntılar da ortaya çıkmaya başladı her geçen gün. Sendikanın grevdeki işçilere verdiği 500 TL de artış olmalı ki daha umutlu ve kararlı sürdürelim bu grevi. Bugün fabrika dışında ilk eylemi gerçekleştirdik artık bunun devamı gelmeli burada kalmamalı. Sürekli sesimizi duyurmak, neden greve çıktığımızı başta Gemlik halkı olmak üzere tüm Bursalılara anlatmalıyız. Bunu yaparsak kazanmamız daha kolay olur” dedi.

88 gün sonra fabrika dışında ilk kez eylem yaptıklarını söyleyen bir başka işçi “Bu eylemi grevin ilk günlerinden beri yapmalıydık. 88 gün boyunca hem fabrika önünde hem de fabrika dışında eylem yapabilseydik sesimizi duyurmuş olacaktık ve patron bu durumdan rahatsız olup grevde olduğumuzu anlardı” dedi.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Bu eylem ve etkinliklerin artırarak devam etmesini isteyen işçi “Biz bu greve sendikamızla birlikte çıktık ve sendikamızla birlikte sonuna kadar da gideceğiz. Fakat sendikamızın daha aktif olmasını istiyoruz. Çünkü biz hakkımız olanı istiyoruz yasal olmayan hiçbir şey yapmıyoruz. Demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Buna OHAL gerekçesiyle bu zamana kadar engel olanlar işçinin yanında olmadığını zaten gösterdiler. Ama biz kararlı bir şekilde yürürsek geri adım atacaklar. Diğer fabrikalarda çalışan işçi arkadaşlarımızdan da bu greve destek mesajları yollamasını istiyoruz. Böyle bir dayanışma ağı bizlere de moral olacak. İşçiler olarak tek vücut olursak her yerde bizi bu kadar rahat ezemezler” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Patron kazanılmış haklara göz koydu’

SONRAKİ HABER

Envitec işçisine şimdi de ‘TİS’ten vazgeç’ baskısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...