19 Kasım 2016 00:34

‘Patron kazanılmış haklara göz koydu’

General Elektrik işçileri toplu sözleşme sürecini ve taleplerini Evrensel’e anlattı.

Paylaş

Damla ULUDAĞ
Gebze

Gebze’de bulunan ve Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu General Elektrik işçileri, EMİS üyesi patronların işçilerin kazandığı tüm hakları geri almaya çalıştığını söyledi. Birleşik Metal-İş Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın da EMİS sözleşmesinin tüm metal işçilerini yakından ilgilendirdiğini dile getirdi.

Fabrika önünde önceki gün gerçekleştirilen eylem sırasında konuştuğumuz işçiler, “Sözleşme döneminde kararlı durmak bizim sorumluluğumuz” dedi. İşçiler 3 yıllık sözleşme, esnek çalışma ve diğer maddelerle patronların işçilerin kazandığı ne kadar hak varsa onları da geri almaya çalıştığını belirtti.

Eylemin ardından gazetemize konuşan Birleşik Metal-İş Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, “2 Kasım’dan itibaren biz eylemlik sürecimizi başlattık. 28 Kasım’a kadar arabuluculuk süresi sona eriyor. O gün oturup bir toplantı yapacağız geri adım atmadıklarını takdirde o fabrikaların önüne grev kararları asılacaktır” dedi. Geçen hafta yapmak istedikleri eylemin polis tarafından engellendiğini hatırlatan Aydın, şöyle devam etti: “OHAL işçiye ilan edilmiş bir şey değilse eğer bizim eylem ve grev sürecimize karışılmaması gerekir. Yüzlerce polis, TOMA’lar bizim önümüze dikilirse burada işverenin eli güçlenir. Bu karar iptal edilmeli. Biz kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz. 2 bin 200 işçiyi ilgilendiren bu sözleşme aslında devamında tüm metal işçilerini ilgilendirecektir” dedi.

EMİS NE DAYATIYOR?

TİS 2 yıl değil 3 yıl olsun, idari maddeler yasa düzeyine geriletilsin, güvencesiz çalışma dönemi olan deneme süresi 4 aya çıkarılsın ve esnek çalışma düzeni olan denkleşme sözleşmeye girsin, ikramiyeler fiili çalışmaya bağlansın, raporlar alanlara ikramiye ödenmesin, hafta içi fazla mesai ücretleri yüzde 100’den yüzde 50’ye düşürülsün, sendikanın ziyaretleri işverenin iznine bağlansın, temsilciler çalışma saatleri içerisinde işçilerle görüşmesin, işyeri uygulaması haline gelen haklar sözleşmede yer almasın.

ÖNCEKİ HABER

'Ürettiğimiz mal ve kâr artıyor verilen ücret geçindirmiyor'

SONRAKİ HABER

‘Sendikamızın daha aktif olmasını istiyoruz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa