18 Kasım 2016 17:49

Bodrumlu kadınlardan çocuk istismarında cezasızlığa tepki

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, çocuk istismarında cezasızlığı öngören yasa teklifi, kadınlar tarafından protesto edildi.

Paylaş

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği öncülüğünde, Bodrum Belediye Meydanı'nda  toplanan kadınlar, Meclis'te görüşülen çocuk istismarında cezasızlığı öngören yasa teklifini protesto etti.

Çeşitli kadın gruplarının ve siyasi parti temsilcilerinin destek verdiği eyleme katılanlar ellerinde, "Bu suça ortak olmayacağız", "Çocuklarımızı size emanet etmeyeceğiz", "Tecavüze, çocuk cinsel istismarına, tecavüzün evliliğe dönüştürülmesine ve tecavüzcülerin affına hayır", "Gece yarısı bir oy ile milyonlarca çocuğun hayatlarını karartmanıza izin vermeyeceğiz" yazılı pankartlar taşıdı, düdük çalarak, alkışlarla yasa teklifini protesto etti. 

Grup adına açıklama yapan Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan, "Biliyorsunuz, bu yasaları gece karanlığında çıkarıyorlar, gündüz yapmıyorlar. Gündüz bu yasaları çıkartmak için çaba sarf etmiyorlar. Çünkü malum tecavüzcülerle ilgili bir yasa çıkartıyorlar. 18 yaş altı kadınların, kız çocuklarının maruz kaldığı tecavüzlerde, tecavüzcüsüyle evlendirme üzerine bir yasa çıkarıyorlar. Bu yasa daha önce kaldırılmıştır. Şimdi tekrar gündeme getiriyorlar. 18 yaş altı çocukları rıza var, isteyerek birlikte oldu diyemezsiniz. İsteyerek birlikte olduğu şeyin adına tecavüz diyemezsiniz. Tecavüz olan bir şeyi de onu tecavüz eden biriyle evlendirerek meşrulaştıramazsınız. O yüzden gece karardıktan sonra sokağa çıkıyoruz ki; onlar nasıl gece Meclis'te bu kararları alıyorsa, biz de gece sokaklara çıkarız. Hiçbir şekilde bedenimize müdahale edilmesine, yasalarla bu müdahalelerin meşrulaştırılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

2.4 milyar insanın temiz tuvalete erişimi yok

SONRAKİ HABER

‘Cemil Uğur, ajanlık teklifini reddetti, tutuklandı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa