18 Kasım 2016 20:02

Avrupa futbolunda dev randevular

Avrupa futbolunda devler bugün karşılaşıyor.

Paylaş

Atletıco Madrid- Real Madrid... Borussia Dortmund-Bayern Münih... Manchester United-Arsenal... Futbolseverler için ziyafet anlamına gelen bu maçların tümü bugün oynanacak!

İngiltere Premier Lig’de saat 15.30’da Manchester United’la Arsenal karşı karşıya gelecek. Henüz arzuladığı futbolu sahaya yansıtamayan ve 6. sırada yer alan Jose Mourinho’nun öğrencileri, Arsenal’e karşı iç sahadaki üstünlüğünü sürdürmek istiyor. Old Trafford’da oynanan son 9 maçın 7’sini Manchester United kazandı. 2 maç ise beraberlikle sona erdi.

24 puanı bulunan Arsenal, Old Trafford’dan galibiyetle dönerek zirve yarışını yakın takibini sürdürmek istiyor. 18 puanlı Manchester United da ilk 4 mücadelesinden daha da uzaklaşmamak için mutlaka kazanmak zorunda.

Premier Lig’de günün diğer maçları şöyle: 18.00 Crystal Palace-Manchester City * Everton-Swansea City * Southampton-Liverpool * Stoke City-Bournemouth * Sunderland-Hull City * Watford-Leicester City. 20.30 Tottenham-West Ham United.

BUNDESLİGA’DA YILIN MAÇI

Almanya Bundesliga’da son 4 yılın şampiyonu ve bu yılın da 1 numaralı şampiyonluk adayı olan Bayern Münih, en güçlü takipçisi olarak görülen Borussia Dortmund’a konuk oluyor.

Pep Guardiola sonrası Carlo Ancelotti’yle ligde henüz maç kaybetmeyen ancak geçtiğimiz sezonki futbolunu sergilemekten de uzak olan Bayern, her zaman zorlandığı (Dortmund evindeki maçların 17’sini kazandı, 16’sını kaybetti) Dortmund deplasmanında, namağlup unvanını korumak isteyecek.

Kadrosunu genç yıldızlarla dolduran Borussia Dortmund ise evinde Bayern’i yenerek şampiyonluk konusunda ciddi olduğunu kanıtlamak istiyor. Ligin en çok gol atan takımı olan Dortmund, buna karşın 10 maçın sadece 5’ini kazanabildi ve lider Bayern’in 6 puan gerisinde 5. sırada yer alıyor. Karşılaşma saat 20.30’da gerçekleşecek.

Bundesliga’da günün 17.30’da oynanacak diğer maçları şöyle: Augsburg-Hertha Berlin * Darmstadt 98-Ingolstadt * Borussia Mönchengladbach-Köln * Mainz 05-Freiburg * Wolfsburg-Schalke 04.

MADRİD DERBİSİ

İspanya La Liga’da ise Madrid derbisi oynanacak. Bu sezon çıktığı 11 maçta 21 puan toplayan ve 4. sırada yer alan Atletico Madrid, 27 puanlı lider Real Madrid karşısında mutlak galibiyet istiyor. 11 maçta 8 galibiyet 3 beraberlikle namağlup lider olan Real Madrid, ligde oynadığı son 4 maçı kazandı. Diego Simeone ile evinde Real Madrid’e 6 maçtır kaybetmeyen Atletico Madrid’in Zinedine Zidane’lı Real Madrid’in bu sezonki ilk ciddi testi olacağı yorumları yapılıyor.

La Liga’da günün programı şöyle: 15.00 Deportiva La Coruna-Sevilla * 18.15 Barcelona-Malaga * 20.30 Eibar-Celta Vigo.

İtalya Serie A’da da bugün 3 maç oynanacak. 17.00’de Chievo-Cagliari, 20.00’de Udinese-Napoli, 22.45’te ise Juventus-Pescara müsabakaları yapılacak. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ligde 11. hafta heyecanı: Beşiktaş, Adana deplasmanında

SONRAKİ HABER

2.4 milyar insanın temiz tuvalete erişimi yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...