18 Kasım 2016 16:48

Genel-İş Sendikası’ndan Cumhuriyet’e ziyaret

Genel-İş Sendikası İstanbul Şubeleri haber alma hakkı ve basın özgürlüğü için Cumhuriyet gazetesine destek ziyaretinde bulundu.

Paylaş

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İstanbul Şubeleri, yönetici ve yazarları tutuklanan Cumhuriyet gazetesine destek ziyareti gerçekleştirdi. ‘Özgür Basın Susturulamaz’ sloganları ile Şişli’deki Cevahir Alışveriş Merkezi önünden Cumhuriyet gazetesi önüne kadar yürüyen işçiler, muhalif basın kuruşlarının kapatılması, gazetecilerin, milletvekillerinin, belediye başkanlarının tutuklanması ve belediyelere kayyım atanmasını protesto etti. İşçiler tüm saldırılara karşı demokrasi güçlerine birlik ve dayanışma çağrısında bulundu.

‘ÖZGÜR BASININ SUSTURULMASI İŞÇİLERİN SUSTURULMASIDIR’

Yürüyüşün ardından gazete önünde açıklama yapan Nebile Irmak Çetin, anti-demokratik uygulamalarla ülkenin her geçen gün faşizme ve diktatörlüğe sürüklendiğini ifade etti. Çetin, emekten yana muhalif gazete ve basın kuruluşlarının kapatılması ve gazetecilerin tutuklanmasından beri, işçilerin sorunlarının ve bu sorunlara karşı yaptıkları direnişlerin basında yer bulamadığına dikkat çekti.

Bu yüzden özgür basının susturulmasının işçilerin, emekçilerin sesinin susturulması demek olduğunu söyleyen Çetin, işçilerin sesini susturulmaması için tüm özgür basın kurumlarına ve demokrasiye sonuna sahip çıkacaklarını vurguladı.

‘DEMOKRASİYE VE ÖZGÜRLÜKLERE SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Çetin’in ardından söz alan Genel-İş Sendikası Eğitim Dairesi Başkanı Mahmut Şengül, 14 yıldır FETÖ ile hükümetin nasıl bir ilişki içerisinde olduğunu yazan gazetecilerin FETÖ’cü bahanesi ile tutuklanmasına karşın yıllardır FETÖ’ye destek çıkanların ellerini kollarını sallayarak gezdiğini belirtti. Özgür basına baskıların amacının tek tip medya yaratmak olduğunu söyleyen Şengül, “İşçilerin emekçilerin haklarına sahip çıkarken aynı zamanda demokrasiye, özgürlüklere ve özgür basına da sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Açıklamaların ardından Genel-İş Sendikası yöneticileri Cumhuriyet gazetesi yönetici ve çalışanlarıyla bir araya geldi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cumhuriyet soruşturmasında tutukluluklara itiraza ret

SONRAKİ HABER

SKM: Tecavüzü meşrulaştırmanıza izin vermeyeceğiz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa