18 Kasım 2016 15:23

PSAKD: Diktatörlüğe, faşizme teslim olmayacağız!

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, 20 Kasım’da OHAL’e karşı düzenlenecek ‘Teslim olmayacağız’ mitingine katılacağını açıkladı.

Paylaş

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi yazılı açıklama yaparak 20 Kasım’da OHAL’e karşı düzenlenecek ‘Teslim olmayacağız’ mitinginde yerlerini alacaklarını duyurdu.

OHAL uygulamalarına ve hükümete tepki gösterilen açıklamada “15 Temmuz darbe girişimini fırsata çeviren AKP-Saray ittifakı OHAL ilan ederek karşı darbesini gerçekleştiren bir sürecin önünü açmıştır. Halk iradesi hiçe sayılarak seçilmişler tutuklanmış, belediyelere kayyım atanmış, muhalif basın susturularak halkın haber alma hakkı ve basın özgürlüğü yasaklanmış, KHK’ler ile binlerce çalışan işinden edilmiş ve birçok dernek kapatılmıştır” denildi.

Bütün toplumsal kesimlere yönelik baskıların artığına dikkat çekilen açıklamada, “Sokakların yasaklandığı bir dönemde meydanlara çıkmanın, baskılara karşı mücadele etmenin önemi ortadadır. Mücadelenin yükseltilmesi gereken böyle bir dönemde ‘Teslim Olmayacağız’ şiarıyla Pir sultan Abdal Kültür Derneği olarak bütün emek ve demokrasi güçleriyle birlikte 20 Kasım’da Kartal mitinginde yerimizi alacağız” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çocuk istismarına karşı meclis araştırması istendi

SONRAKİ HABER

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde ihlaller

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...