18 Kasım 2016 15:09

Çocuk istismarına karşı meclis araştırması istendi

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, çocuk istismarının araştırılması için Meclis Başkanlığı’na önerge verdi.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, mecliste çocuk istismarı failine cezasızlığın önünü açan yasal düzenlemenin mecliste kabul edilmesi üzerine çocuk istismarının araştırılması talebiyle meclise araştırma önergesi verdi.

Hayata geçirilmek istenen düzenlemenin meclisimizin itibarını zedelediğini söyleyen Tekin, meclise çağrıda bulundu ve “Acilen meclis araştırma önergemizi görüşerek, tüm çocukları korumak adına önlemler alıp, itibarını düzeltmelidir” dedi.

‘HER YIL 650 ÇOCUK İSTİSMARA MARUZ KALIYOR’

Düzenlemenin Türkiye’nin taraf olduğu Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin 34. Maddeside yer alan “Taraf Devletler: Çocuğu, her türlü cinsel sömürüye ve cinsel suiistimale karşı koruma güvencesi verirler” ilkesine aykıdı olduğuna dikkat çeken Tekin, “Ancak ülkemizde durum maalesef sözleşmelerde olduğu gibi değil, tamamen çocukların aleyhinde ve tümüyle suiistimallere açık bir şekilde süregelmektedir. Çocuk işçilik, çocuklara yönelik cinsel istismar, çocuk gelinler, eğitim ve sağlık hakkından yoksun çocuklar, şiddet ve istismar gören çocuklar, sokaklarda, yurtlarda, ıslahevlerinde, cezaevlerinde yaşayan çocuklar ve mülteci çocuklar derken çocuklarımızın başı maalesef büyük beladadır. Dünya Çocuk Hakları Gününü kutlarken ülkemizde her ay en az 650 çocuğun cinsel istismara uğradığını bilmek tüylerimizi diken diken ediyor” dedi.

Çocuklara dönük cinsel istismarın sistematik olarak arttığını ve giderek yaygınlaştığını ifade eden Gürsel Tekin, “Başta devlet eliyle gerçekleşmiş olan her türlü çocuk hakları ihlallerinin tespit edilerek çocuk hak ve ihlallerine yönelik caydırıcı önlemler almak için meclis bir an önce görevini yapmalıdır” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de 12 'FETÖ' gözaltısı

SONRAKİ HABER

PSAKD: Diktatörlüğe, faşizme teslim olmayacağız!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...