24 Mayıs 2012 12:35

CHP'nin '4+4+4' iptal istemine ret

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin eğitimde "4+4+4" düzenlemesinin iptal istemini oybirliğiyle reddetti.Anayasa Mahkemesi, kamuoyunda ''4+4+4'' olarak bilinen ve zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran 6287 sayılı yasanın, şekil bakımından iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemini oybirliğiyle reddetti. Y&

CHP'nin '4+4+4' iptal istemine ret
Paylaş

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin eğitimde "4+4+4" düzenlemesinin iptal istemini oybirliğiyle reddetti.

Anayasa Mahkemesi, kamuoyunda ''4+4+4'' olarak bilinen ve zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran 6287 sayılı yasanın, şekil bakımından iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemini oybirliğiyle reddetti. Yüksek Mahkeme "4+4+4" yasasını iptal etmeyerek Eylül ayında 66 ayını dolduran çocuklara okul kapısını açmış oldu.

CHP, Anayasa Mahkemesi'ne sunduğu başvuru dilekçesinde, yasanın komisyon görüşmeleri sırasında yaşanan tartışmalara değinerek, içtüzük ihlalleri yaşandığını öne sürmüştü. CHP, yasanın şekil bakımından Meclis İçtüzüğü ve Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle iptalini istemişti.

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, içerik yönünden de mahkemeye başvuru yapacaklarını söyledi. CHP, önümüzdeki günlerde Anayasa Mahkemesi'ne ikinci kez gidecek. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Tek Şahin o değil

SONRAKİ HABER

Askerler infaz etti savcılık aklama peşinde!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa