18 Kasım 2016 11:36

EMEP: OHAL'e karşı 20 Kasım mitinginde buluşalım

Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek, OHAL'e, KHK'lere, 'tek adam' rejimine karşı 20 Kasım mitingine çağrı yaptı.

Paylaş

Emek ve demokrasi güçlerinin OHAL’e, KHK’lere, ‘tek adam’ rejimine karşı 20 Kasım’da Kartal’da yapacağı mitinge dair açıklama yapan EMEP İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek, “Dayatmalara karşı mitingde buluşalım” dedi

Mitingle ilgili açıklama yapan Güven Gerçek, Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek şunları söyledi:“15 Temmuz darbe girişimini bir fırsata çeviren Saray ve AKP Hükümeti, OHAL ve KHK’ler ile toplumun tüm muhalif kesimlerini susturmaya, teslim almaya çalışıyor. Milletvekillerinin cezaevine konulması; belediye başkanlarının tutuklanması, halkın iradesinin yok sayılarak belediyelere kayyım atanması; televizyon, radyo, gazete, dergi gibi muhalif ses çıkaran basın organlarının susturulması, kapatılması; derneklerin mühürlenmesi; işçi eylemlerinin ve en küçük demokratik talebin OHAL gerekçe gösterilerek engellenmesi… bütün bunlar başkanlık rejimine giderken yapılan yol temizliğidir.”

‘OHAL KALDIRILSIN’

Demokratik hak ve özgürlüklerin tamamen ortadan kaldırılmasına, tek adam ve tek parti diktatörlüğüne hayır dediklerini belirten Gerçek, “Bu dayatılanlara teslim olmayacağız” dedi.

Gerçek, İstanbullulara da şu çağrıyı yaptı: “Bu nedenle bütün emek ve demokrasi güçlerinin birlikte planladığı, birlikte örgütlediği 20 Kasım’da Kartal’da yapılacak mitinge tüm emekçileri, ezilenleri, başkanlık sistemine itiraz eden herkesi davet ediyoruz.”
“OHAL kaldırılsın” diyen Gerçek, “Kanun hükmünde kararnameler iptal edilsin. Saldırılara ve zorbalığa asla teslim olmayacağız” dedi. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Didim'de mülteci teknesi battı: 6 ölü, 3 kayıp

SONRAKİ HABER

Ankara Barosu: Kimi korumak istiyorsunuz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa