18 Kasım 2016 11:25

SES Muğla Şubesi: OHAL fırsatçılığı yapılıyor

Sağlık Emekçileri Sendikası Muğla şubesi açığa alınan 2 üyesi için basın açıklaması yaptı.

Paylaş

SES Muğla Şubesi, açığa alınan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanı Psikolog Semra Kaya Karaağaçlı ve Ambar Memuru Mustafa Kurt için basın açıklaması düzenledi.

Üyelerinin niçin açığa alındıklarının bildirilmediğini ve bu konudaki başvurularına da yetkililerce cevap verilmediği bildirilen açıklamada “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı Denetçisi tarafından 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde yürütülen soruşturmada 3 üyemiz için ne FETÖ/PDY ne de herhangi bir terör örgütü ile bağının olmadığı tespit edilmiştir. Denetçi üyelerimizin çoğunlukla 2015 yılında yaptıkları facebook paylaşımları Cumhurbaşkanına, aile fertlerine, milli iradeye hakaret ettiklerini gerekçe göstererek 'Devlet Memurluğundan Çıkarma' cezasını teklif etmiştir. Soruşturma dosyası sonuçlandırılmak üzere Yüksek Disiplin Kuruluna gönderilmiştir. Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde FETÖ/PDY kapsamında başlatılan soruşturmada İl Müdürlüğünde görevli neredeyse tüm idareciler açığa alınmış ve 1 idareci ihraç edilmiştir. Sendikamızın olaya müdahil olmasından son derece rahatsız olan kurum yetkilileri OHAL fırsatçılığı yaparak üyelerimizi hedef göstermektedir. Çünkü hakkında işlem yapılan üyelerimiz sendikamızda işyeri temsilcisi ve yönetim kurulu olarak aktif görev yürütmektedirler.” denildi. 

Üyelerin sosyal medyada yapmış oldukları paylaşımların hakaret değil, eleştiri niteliğinde olduğu vurgulanan açıklama “AKP Hükümeti’nin ve Bürokratlarının OHAL fırsatçılığını kullanarak sendikamıza ve üyelerimize yaptığı bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. ve bu ağır suçlamayı kesinlikle kabul etmiyoruz. Sosyal hizmet emekçileri olarak bu duruma sessiz kalmayacağız.” denilerek noktalandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

SES: Utanç duyuyoruz

SONRAKİ HABER

2 kişinin öldüğü kaçak ocak sahibine sadece 5.5 yıl 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...