18 Kasım 2016 10:46

Dersim’de tutuklamalar protesto edildi

Dersim’de belediye eş başkanları dahil siyasetçilere yönelik tutuklamalar ve belediyeye kayyım atanması protesto edildi.

Paylaş

Dersim’de belediye eş başkanları dahil siyasetçilere yönelik tutuklamalar ve belediyeye kayyım atanmasına karşı bir araya gelen Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri ‘Antidemokratik uygulamaları kabul etmeyeceğiz’ dedi.

16 Kasım günü Dersim Belediyesi Eş Başkanları Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun ile Belediye Meclis Üyeleri, Genel İş Şube Başkanı, EMEP, ESP, HDP, DBP İl Başkanları ve partilerin yanı sıra BES şube yöneticisi 13 kişi gözaltına alınmış, bu isimlerden 12’si tutuklanmıştı.

BES Genel Sekreteri Davut Bulukçu tarafından yapılan açıklamada, “Musa Kılıç ve tüm tutuklu üyelerimiz derhal serbest bırakılmalı, hiçbir dayanağı olmayan hukuksuz ve keyfi olarak açığa alınan ve görevlerine son verilen yönetici, temsilci ve üyelerimiz bir an önce görevlerine başlatılmalıdır” denildi.

Açıklamanın ardından Öğretmenevine yürüyüş yapıldı. Burada yapılan açıklamada ise Dersim Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Hüseyin Tunç konuştu.

Tunç, açıklamasında belediyenin kasasında 17 bin 256 lira para olduğunu ve parayı yapacakları projeler için ayırdıklarını söyledi. Paranın halka ait olduğunu ifade eden Tunç, “Seçilmişler olarak bizi ancak halkımız yargılayabilir. Onun dışında kimse bizden hesap soramaz” diye konuştu. Yapılan açıklamanın ardından oturma eylemi yapıldı. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Faaliyetleri durdurulan dernekler: Mücadeleye devam edeceğiz

SONRAKİ HABER

Beştaş, ÇHD'yi ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...