18 Kasım 2016 10:11

BES: Tutuklu üye ve yöneticilerimiz serbest bırakılsın!

Kamuda süren ihraçlara karşı BES Bursa Şubesi basın toplantısı düzenledi. Açıklamaya BES Genel Başkanı Fikret Aslan da katıldı.

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Bursa Şubesi, kamu emekçilerine dönük görevden alma ve ihraç kararlarıyla tutuklamalara düzenlediği basın toplantısıyla tepki gösterdi. Açıklamaa BES Genel Başkanı Fikret Aslan da katıldı.

Ülkenin bir yol ayrımına geldiğini söyleyerek sözlerine başlayan BES Genel Başkanı, hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişimini başkanlık sistemi için fırsata dönüştürdüğünü vurguladı.

‘SENDİKA HAKLARIMIZI YOK SAYAMAZSINIZ’

Gece yarısı çıkartılan KHK’ler ve sabaha karşı gerçekleştirilen operasyonları eleştiren Fikret Aslan, “Türkiye’de ne kadar muhalif parti, dernek, basın kuruluşu, sendika varsa ya kapatılmakta ya da yöneticisi ve üyelerine yönelik her türlü baskı araçları devreye sokulmaktadır. Konfederasyonumuz da faşizan uygulamalardan payını fazlasıyla almaktadır” dedi. BES üye ve yöneticileri hakkında verilen ihraç kararlarına tepki gösteren Aslan, “Tüm tutuklu üyelerimiz derhal serbest bırakılmalı, hiçbir dayanağı olmayan, hukuksuz ve keyfi biçimde açığa alınan ve görevine son verilen yönetici, temsilci ve üyelerimiz bir an önce görevlerine başlatılmalıdır. 26 yıllık fiili ve meşru mücadelemizle, bedelini ödeyerek kazandığımız sendikal haklarımızın yok sayılmasına, gayri meşru hale getirilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

‘EŞİT, ÖZGÜR VE LAİK BİR TÜRKİYE İÇİN!’

Yargı bağımsızlığı, kuvvetler ayrılığı ve demokrasiyi savunduklarını ifade eden BES Genel Başkanı, “Diktatörlük dayatmasına, iş güvencemizin yok edilmesine, alın terimizin ve emeğimizin yok sayılmasına boyun eğmeyeceğiz. Sendikamız, emekçilerin barış ve kardeşlik içinde yaşadığı eşit, özgür ve laik bir Türkiye mücadelesinde her zaman var olacaktır” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Habertürk'e göre Siirt'te sıradan bir 'heyelan' yaşandı

SONRAKİ HABER

Kızıltepe JİTEM davasında gizli tanıklar dinlenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...