18 Kasım 2016 10:16

Yamanlar Cemevi'nin salonunda kepçelerle yıkım başladı

CHP'li Bayraklı Belediyesi, Cemevi'nin salonunun yıkımı için polisleri gönderdi, vatandaşlar darbedildi, kepçelerle yıkım başladı.

Paylaş

İzmir’de Bayraklı Belediyesi, bugün sabah saatlerinde yıkım ekibi ve polisleri Can Dost Düğün Salonunu yıkması için gönderdi. Polis vatandaşlara biber gazıyla saldırdı. Polis saldırısı devam ederken de kepçelerle yıkım başladı.  

Bayraklı Belediyesi, Yamanlar Cemevi olarak bilinen Alevi Kültür Dernekleri Karşıyaka Şubesine tahsis edilmiş olan Can Dost Düğün Salonunu yıkmak için geçen ay üçüncü kez tebligat göndermişti. Tebligattan sonra bugün sabah saatlerinde yıkım ekibi ve polisler düğün salonunu yıkmak için geldi. 

Yıkım ekibi ve polislerin, Can Dost Düğün Salonu önüne gelerek yıkım yapacaklarını söylemesi üzerine dernek yönetimi ve mahalle halkı bu duruma tepki gösterdi. TOMA ve çevik kuvvet ekibi düğün salonunun önünü kapatarak mahalle halkının içeriye girmesine engel oldu. 

Yıkım kararıyla ilgili açılan dava devam etmesine rağmen yıkım ekiplerinin gönderilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten mahalle halkı, “Bu yıkım hukuksuzdur. Alevilere olan zulüm yıllardır devam ediyor. Bizler Cemevi'nin tek geçim kaynağı olan düğün salonunun yıkılmasına izin vermeyeceğiz. Cesaretliyse Hasan Karabağ kendi gelsin. Senelerdir CHP'ye oy veriyoruz sonucu bu mu olacaktı. CHP'ye verdiğimiz tüm oylara yazıklar olsun. Bu yıkım düğüm salonuyla başlar, Cemevi'nin yıkımına kadar devam eder" dedi. 

Yıkıma izin vermeyen mahalleliye polis TOMA'larla su ve gaz sıkarak saldırdı, kadın, çocuk, yaşlı demeden mahalle halkını darbetti.

Polis saldırısı devam ederken kepçelerle yıkım başladı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın zabıta müdürünü, "Bugün yıkmazsan seni işten atarım" şeklinde tehdit ettiği de iddia edildi.

Yıkım sonrası Yamanlar halkı ise düğün salonunun duvarlarını örerek binayı yeniden inşa etmeye başladı.(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Noaf bebeği soğuk değil mülteci politikası öldürdü

SONRAKİ HABER

Habertürk'e göre Siirt'te sıradan bir 'heyelan' yaşandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa