18 Kasım 2016 09:55

Köylüler: Aynı madende 3 ay önce de heyelan oldu

Siirt'in Şirvan İlçesine bağlı Maden Köyü'nde arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Köylüler madende 3 ay önce de heyelan yaşandığını söyledi.

Paylaş

Siirt'in Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'nde 3 işçinin hayatını kaybettiği heyelanda tonlarca kaya ve toprak altında kalan 13 işçinin kurtarılma çalışmaları devam ederken, köylüler aynı sahada 3 ay önce de heyelan olduğunu ve 3 kişinin hafif yaralandığını söyledi. 

  • Köylüler, 13 yıldır işletilen bakır madeninde heyelanın oluştuğu yerde bir yıl önce çatlakların görüldüğünü ve yetkilileri uyarmalarına rağmen önlem alınmadığını vurguladı

  • Madende toprak hareketlerini ölçen cihazın olay akşamı uyarı verdiğini ileri süren köylüler, heyelanın iki gün önceki şiddetli şiddetli yağmurdan kaynaklandığını sandıklarını söyledi.

  • Yakınları heyelan altında bulunan ailelerin bekleyişi devam ederken, çalışmaların toprak kayması riski nedeniyle dikkatlice yürütüldüğü belirtildi.

  • Bölgeye getirilen dinleme cihazları ile toprak altında bulunan işçilerin yaşayıp yaşamadığı ve yerlerinin tespiti için de çalışma yapıldığı öğrenildi.

  • Fotoğraflar DHA

ÖNCEKİ HABER

Yıldırım'dan eleştirilere 'İftira' yanıtı

SONRAKİ HABER

Noaf bebeği soğuk değil mülteci politikası öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...