24 Mayıs 2012 12:23

'İşçi kadın konferansı' yapılacak

Emek Partisi Ankara İl Örgütü 27 Mayıs Pazar günü ‘İşçi Kadın Konferansı’ düzenleyecek. Elektrik Mühendisleri Odası’nda (EMO) saat 14.00’de gerçekleşecek konferansla ilgili çeşitli iş yerlerinde, sanayi bölgelerinde çalışmalar bir ayı aşkın süredir devam ediyor.Konferans ç

'İşçi kadın konferansı' yapılacak
Paylaş

Emek Partisi Ankara İl Örgütü 27 Mayıs Pazar günü ‘İşçi Kadın Konferansı’ düzenleyecek. Elektrik Mühendisleri Odası’nda (EMO) saat 14.00’de gerçekleşecek konferansla ilgili çeşitli iş yerlerinde, sanayi bölgelerinde çalışmalar bir ayı aşkın süredir devam ediyor.

Konferans çalışmaları kapsamında, Balgat’ta tekstil atölyelerinde çalışan kadın işçilerle anket yapıldı. Balgat’ta çalışan onlarca kadın uzun çalışma saatlerinden, işten sonra mesainin evde de devam etmesinden, tüm ev işlerinin ve çocukların bakımının kendilerine ait olmasından şikayetçi. Ayrıca kadınlar sendika ile ilgili sorulara, “Sendika hakkında fazla bilgimiz yok. Ama haklarımızı savunmamız için iyi bir şey olduğunu duymuştuk. Keşke olsa” gibi yanıtlar verdi.

OSTİM’de ise kadınların en çok vurguladığı sorun, ücretlerin düşüklüğü, çalışma saatlerinin uzunluğu, sigortalarının düzenli yatırılmıyor olması ve işten çıkartılma tedirginliği. Kadın işçi sayısına rağmen OSTİM’de kreş olmamasını hatırlattığımızda kadınlar, kreş olmamasının önemli bir sorun olduğunu söylemekle birlikte, “hak ettiğimiz ücreti bile vermiyorlar ki bizi düşünüp kreş açsınlar” dedi. Çankaya Belediyesi bünyesinde çalışan kadrolu ve taşeron işçiler de konferansa kendi talepleriyle katılacaklar. Kadın işçiler, belediyede yaşanan özelleştirme sürecine dikkat çekerek güvencesiz, kadrosuz çalışmanın en çok kendilerini etkileyeceğini ve özelleştirmeye karşı mücadelelerini konferansta kadınlarla paylaşacaklarını söylediler. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Deprem riski değil rant yıkıyor

SONRAKİ HABER

Talabani’nin istifası neyin göstergesi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...