18 Kasım 2016 08:59

Avusturyalı vekillerin HDP’li vekilleri ziyareti engellendi

Adalet Bakanlığı, Avusturyalı milletvekillerinin tutuklanan HDP milletvekillerini cezaevinde ziyaret etme isteğine olumsuz cevap verdi. 

Paylaş

Nato Parlamenter Asamblesi (NATOPA) toplantısı için Türkiye'ye gelen Avusturyalı milletvekilleri tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş başkanları ve milletvekillerini ziyaret etmek amacıyla cezaevine gitme isteği Adalet Bakanlığı tarafından reddedildi. 

NATOPA toplantısı için Türkiye’de bulunan Avusturya'daki siyasi parti temsilcileri, tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerini ziyaret etmek amacıyla Silivri Kapalı Cezaevi'ne gitti. Avusturya'daki sağ ve sol partilerden oluşan milletvekili grubunun Adalet Bakanlığı'ndan tutuklu milletvekilleri ile görüşmek için yaptığı başvuruya ise izin çıkmadı. Milletvekillerinin Edirne L Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yapmak istediği görüşme talebi de Adalet Bakanlığı tarafından reddedildi. 

Milletvekilleri, akşam saatlerinde de Cumhuriyet gazetesini ziyaret edecek. Avrupa ülkelerinin milletvekilleri 3 gün boyunca Bomonti Rodison Otel'de toplantı gerçekleştirecek. NATOPA milletvekilleri yarın konuya ilişkin Rodison Otel'de basın toplantısı gerçekleştirmesi bekleniyor.

Toplantının son gününde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor. (DİHABER) 
 

ÖNCEKİ HABER

MHP'den AKP'nin skandal önergesine tepki

SONRAKİ HABER

‘İnsan hakları ve hukuka mühür vurulamaz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...