17 Kasım 2016 16:02

Günün bilançosu: 71 gözaltı, 21 tutuklama

İktidarın muhalif güçlere yönelik baskı politikaları devam ediyor. Sadece bugün 71 siyasetçi gözaltına alındı, 21 siyasetçi ise tutuklandı.

Paylaş

İktidarın muhalif güçlere yönelik baskı, tutuklama ve sindirme politikaları devam ediyor. Sadece bugün 71 siyasetçi gözaltına alındı, 21 siyasetçi ise tutuklandı.

DBP EŞ GENEL BAŞKANI YÜKSEK’E GÖZALTI

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, yasağın kalktığı Şırnak’a ziyarete giderken İdil ilçesi girişinde bulunan kontrol noktasında gözaltına alındı. Geçmişe dair bir davadan ifadesi olduğu gerekçesiyle sabah saatlerinde gözaltına alınan Yüksek, öğleden sonra çıkarıldığı İdil Adliyesi’nde ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

BEKİR KAYA GÖZALTINA ALINDI

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya'nın evine ve belediye binasına sabah saatlerinde polis baskın yaptı. Kaya'nın evinde yapılan aramanın ardından polis Kaya’yı belediyedeki makamına götürerek burada da arama gerçekleştirdi. Belediyedeki arama devam ederken, Kaya gözaltına alınarak Van İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bekir Kaya'nın yanı sıra Sağlık İşleri Daire Başkanı Yılmaz Berk, Mimar Zelal Tanlı ve Cuma Köylüoğlu adlı belediye çalışanının da gözaltına alındığı öğrenildi.

Öte yandan gözaltı sayısının artabileceği belirtilirken, geçtiğimiz günlerde belediye genel sekreteri Sedat Töre ve 32 belediye çalışanı da gözaltına alınmıştı.

VAN’DA 40 GÖZALTI VE 4 TUTUKLAMA

Van'ın Başkale ve Erciş ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda 40 kişi gözaltına alındı. Başkale’de HDP ilçe yöneticisi Yılmaz Bozkurt, DBP ilçe yöneticileri Nihat Ayhan ve Güner Orhan ile Erciş’te de HDP ilçe yöneticisi İbrahim Çiftçi'nin de aralarında bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler ilçe emniyet müdürlüklerine götürüldü.

Van’ın Saray ilçesinde de dün yapılan polis baskınında gözaltına alınan belediye meclis üyesi Cizeri Özkaplan, Ferhat Yüce, Baltepe Mahallesi Muhtarı Hacı Şahin ve Kuruca Köyü Muhtarı İbrahim Acar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Van M Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

DERSİM BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI VE 10 SİYASETÇİ TUTUKLANDI

Dersim’de dün sabah saatlerinde gözaltına alınan Belediye Eş Başkanları Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul, Belediye Meclis Üyesi Cemile Ataş, DİSK Dersim Temsilcisi Şükran Yılmaz, DBP İl Eş Başkanı Murat Polat, HDP İl Eşbaşkanı Aslan Çağ, HDP PM üyesi Ekber Kaya, HDP il yöneticileri Hüseyin Dağdeviren ve Yaşar Ağın, EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale, BES Dersim temsilcisi Musa Kılıç, ESP'li Hakan Kavut tutuklandı.

DERSİM BELEDİYESİ ESKİ EŞ BAŞKANI ŞAHİN TUTUKLANDI

İstanbul Ataşehir’deki evinde 2 gün önce gözaltına alınarak Dersim’e getirilen ve tutuklanan 12 siyasetçiyle aynı dosya kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan Dersim Belediyesi eski Eşbaşkanı ve eski milletvekili Edibe Şahin, buradaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Şahin, 4 Kasım’da HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın tutuklanmasını kınamak amacıyla katıldığı açıklamadan ötürü “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme aynı gerekçe ile tutuklamaya karar vererek, Şahin’i, diğer 12 siyasetçinin tutulduğu Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderdi.

KIZILTEPE BELEDİYESİ ESKİ BAŞKANI GÖZALTINDA

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde aralarında Kızıltepe Belediyesi eski Başkanı Ferhan Türk'ün de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen 8 kişinin Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’ne götürüldüğü belirtildi.

IĞDIR’DA 4 GÖZALTI

DBP Iğdır İl Eş Başkanı Kemal Kum, HDP İl Yöneticisi Kemal Arık ve Tamer Yikit ile Abdullah Angay adlı kişi, polis tarafında evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. Gözaltına alınan partililer Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

SİİRT’TE 14 GÖZALTI

Siirt'in ilçelerinde de eş zamanlı gözaltı operasyonları yapıldı. Polisler tarafından evlere yapılan baskınlarda çok sayıda yurttaş gözaltına alındı. Edinilen bilgilere göre, Kurtalan’da 7, Eruh'ta 5 ve Şirvan'da 2 olmak üzere toplam 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin isimleri ve gözaltı gerekçeleri öğrenilemedi.

BURSA’DA 4 HDP’Lİ TUTUKLANDI

Bursa’da yapılan ev baskınlarında gözaltına atılan ve 9 gün sonra adliyeye sevk edilen 4 HDP’li savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi sorgu hakimliğine sevk edildi. Sorgu hakimliği ardından HDP Bursa İl Yöneticisi Ceylan Erol, Örgütlenme Sekreteri Layık Hanaray, Mudanya İlçe Eşbaşkanı Azra Güllüpınar ve Osmangazi İlçe Eşbaşkanı Azad İmal çıkarıldıkları mahkeme tarafından “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı.

Nilüfer İlçe Başkanı Seyfettin Havuz, Yıldırım İlçe Eş Başkanı Mehmet Kocaman ve eski DTP Bursa İl Eş Başkanı Recep Kuru ise serbest bırakıldı. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

KURDÎ-DER Başkale Şubesi mühürlendi

SONRAKİ HABER

Clinton: Ülkeniz için savaşmaktan vazgeçmeyin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa