24 Mayıs 2012 11:46

‘Hükümet tepkilere sağır’

ISPARTA Hilmi Dilmen İlköğretim Okulunun 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında kapatılarak binasının imam hatip lisesi orta bölümü yapılma kararına öğrencilerden ve velilerden tepki geldi. Veliler hükümetin tepiklere karşı sağır olduğunu dile getirdi.Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon, o

‘Hükümet tepkilere sağır’
Paylaş
Sevil Atila

Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon, okulların 4+4+4 eğitim modeline göre planlanması için çalışmalarını başlattı. Komisyonun hazırladığı taslak planlamada, kent merkezindeki 580 öğrencinin eğitim gördüğü Hilmi Dilmen İlköğretim Okulunun kapatılarak imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesine, okulun öğrencilerinin ise üç farklı ilköğretim okuluna dağıtılmasına karar verildi.

OKULUMUZDAN UZAK DURSUNLAR

Okul Aile Birliği Denetleme Kurulu Başkanı Metin Çelebi, öğrencilerin gelecek eğitim öğretim yılından itibaren başka okullara nakledilecek olmasının çocukları psikolojik ve sosyolojik açıdan olumsuz etkileyeceğini söyledi. Okul değişikliğinin velilere mali yönden de külfet getireceğini belirten Çelebi, “Bu alanda imam hatip ortaokulu olabilecek üç bina var. 2 yıl önce okulumuza ait 3 katlı bir binayı imam hatip lisesinin sınıfları yetersiz diye aldılar. Fakat alınan 15 sınıf, Halk Eğitim Merkezinin kursları için kullanılıyor. Eğer imam hatip ortaokuluna sınıf açılacaksa, o binayı kullansınlar. Bizim okulumuzdan uzak dursunlar” dedi.

OKULUMUZU VERMEK İSTEMİYORUZ

Okullarını vermek istemediklerini söyleyen Öğrenci Velisi Şükran Akyumak, “Okulumuzu vermek istemiyoruz. Bu nedenle imza kampanyası düzenledik.” dedi. Öğrencilere herhangi bir yer gösterilmediğini söyleyen Akyumak, herkesin evine yakın bir okula kayıt yaptırmak istediğini fakat diğer okullarında kalabalık olmasından dolayı öğrencileri kabul etmek istemediklerini belirtti. Öğrencilerin ortada kalacağını söyleyen Akyumak, “Bizim amacımız her zaman onların yanlarında olmak, psikolojilerinin bozulmasını engellemek.” dedi. Merkezi bir yerde bulunan okulun seçilmesini eleştiren Akyumak, “Neden bizim okulumuz kapatılıyor. Sabahçı öğleci olmasına bile razıyız ama bunu bizim çocuklarımıza yapmasınlar”. dedi. Topladıkları imzaları Isparta Valiliğine göndereceklerini söyleyen Akyumak, son kararın cuma günü verileceğini belirtti.
(Isparta/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Okullarının imam hatipe çevrilmesine velilerden tepki

SONRAKİ HABER

Nükleer müzakerede uzlaşı yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...