24 Mayıs 2012 11:42

Okullarının imam hatipe çevrilmesine velilerden tepki

Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Ziyagökalp Mahallesi’nde bulunan Mustafa Şimşek İlköğretim Okulunun yeni dönemde kapatılarak imam hatibe çevrilecek olmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi.EĞİTİMDE DEĞİŞİKLİK HALKA SORULMALIGeçtiğimiz günlerde okulun kapatılmaması için imza toplayan mahalle sakin

Okullarının imam hatipe çevrilmesine velilerden tepki
Paylaş
Veli Şahin

EĞİTİMDE DEĞİŞİKLİK HALKA SORULMALI

Geçtiğimiz günlerde okulun kapatılmaması için imza toplayan mahalle sakinleri bu sefer de eylem yaptı. Eyleme Eğitim Sen Kayseri Şubesi Başkanı ve İl Yöneticileri de katılarak destek verdi. Eğitim Sen Kayseri Şube Başkanı Sedat Ünsal, “AKP iktidarı geçtiğimiz aylar içerisinde 4+4+4 eğitim yasasıyla eğitimi yeniden düzenledi. Biz Eğitim Sen olarak bu düzenlemenin pedagojik olmadığını velilerimizin, öğrencilerimizin yararına olmadığını söyledik ve bu yasanın bütün bu bileşenlerle tartışılmadan onarılmaz sakıncalar ve yaralar açacağını söyledik ve buna karşı durmaya çalıştık. Bizim söylediğimiz şeyler işte açığa çıkıyor. Bakanlığın yayınlandığı genelgelere göre Mustafa Şimşek İlköğretim Okulunun iki binası olmasından dolayı birinin ilkokul birinin de ortaokul statüsünde devam etmesi gerekir. Bu okulun meslek okuluna ya da başka türlü statüsünün değiştirilmesi öğrencilere zarar verir” dedi.

'İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜ UYARIYORUZ’

Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sivritaş’a uyarı yapan Sedat Ünsal, “Şunu bilsinler ki Eğitim Sen bu okulun bu şekilde statüsünün değiştirilmesine izin vermez. Milli Eğitim Müdürü Öğretmenlere velilere sormadan bu değişikliği yapamaz. En iyi okul en yakın okuldur diyeceksin ama bu okulu kaldıracaksın bu mahalleli buna izin vermez Eğitim Sen de mahallelinin yanındadır” dedi.

'ÇOCUKLARIMIZIN PSİKOLOJİSİ BOZULACAK'

Daha sonra mahalle sakinlerinden ve öğrenci velisi olan Güler Budak, eğitim yasasında öğrenci, öğretmen ve velilerin görüşleri alınmadan değişikliğe gidildiğine vurgu yaparak, “4+4+4 sisteminin pilot bölge uygulaması yapılmadan doğrudan uygulamaya geçilmesi ülkenin her yerinde olduğu gibi mahallemizde de bizi ve öğretmenlerimizi zor duruma sokmuştur. Uygulama ciddi sorunlar doğuracaktır. 5 ve 5 buçuk yaşında ki bebek sayılacak çocukların eğitime sokulması onları ve onları eğiten öğretmenlerin psikolojisini bozacaktır. Ülkemizin sorunlarına yeni bir sorun eklenmiştir. Yurdun dört bir tarafından gelen tepkilere sağır sultan gibi davranılmaktadır. Bizim ve çocuklarımızın sosyal yaşantılarının bozulmaması gönül rahatlığı içinde çocuklarımızın okullarına gidip gelmesi için okulumuzun İlköğretim bölümünün kapatılmasından vazgeçilsin. Bu taleplerimiz yerine gelen kadar ısrarcı olacağız” dedi. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İngiliz Parlamenter ve asılsız ‘umutlar’

SONRAKİ HABER

‘Hükümet tepkilere sağır’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...