17 Kasım 2016 14:18

Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Sakık’a 1 yıl 3 ay ceza

Belediye Eş Başkanı Sırrı Sakık hakkında "Örgüt propagandası" iddiasıyla hapis cezası verildi. Kararın temyiz edileceği öğrenildi.

Paylaş

Turgay KILIÇ
Ağrı

Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Sakık’a 7 Haziran seçim mitinginde yaptığı bir konuşmadan ötürü “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.  

DBP’li Ağrı Belediyesi üyesi Sırrı Sakık hakkında, 7 Haziran 2015 seçimi öncesinde Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde düzenlenen “Büyük İnsanlık Mitingi”nde yaptığı konuşma sebebiyle, “Türk milletini aşağılamak” ve “Örgüt Propagandası yapmak” iddiasıyla dava açılmıştı. 

Davanın ikinci duruşması Doğubeyazıt Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada Sakık ve avukatları hazır bulundu. Yapılan savunmanın ardından mahkeme heyeti Sakık’a “Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak” suçundan beraat kararı verirken, “Örgüt propagandası” iddiasından 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Kararın avukatlar aracılığıyla temyiz edileceği öğrenildi.

DBP'li Eş Başkan Sakık cezayı sosyal medya hesabından şöyle duyurdu: “Bugün barışı ve çözümü çare gören bir konuşmamdan ötürü 1 yıl 3 ay ceza aldım. Bu kadar zalimliğin yanında elbette bu ceza devede kulak kalır.”


 

ÖNCEKİ HABER

Gemlik Gübre işçileri OHAL’e rağmen eylem yaptı

SONRAKİ HABER

Gaziantep Ticaret Odası'na kayyım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...