17 Kasım 2016 14:13

Gemlik Gübre işçileri OHAL’e rağmen eylem yaptı

88 gündür grevde olan Gemlik Gübre işçileri, Gemlik İskele Meydanında basın açıklaması yaptı. Patrona ve OHAL baskılarına tepki gösterdi.

Paylaş

Uğur ÖKDEMİR
Bursa

Gemlik Gübre’de toplu iş görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Petrol-İş Sendikasına üye 335 işçinin başlattığı grev 88. gününde devam ediyor. 88 gündür seslerini duyurmak için yapmak istedikleri eylemler OHAL gerekçesiyle engellenen Gemlik Gübre işçileri bugün bildiri dağıtarak fabrika dışındaki ilk eylemlerini gerçekleştirdi. Gemlik İskele Meydanında yaptıkları basın açıklamasıyla diğer fabrikalardaki işçilerden destek mesajı beklediklerini söyleyen işçiler OHAL’le seslerinin kısılmasına da tepki gösterdi.  Yaptıkları eylemin bir günle sınırlı kalmayacağını dillendiren işçiler sendikanın artık daha aktif bir şekilde eylem ve etkinlik düzenlemesini istiyor. Açıklamaya Türk-İş’e bağlı sendikaların yanı sıra Emek Partisi ve birçok kitle örgütü de destek verdi.

GREVİMİZ OHAL’E RAĞMEN KARARLILIKLA SÜRÜYOR

İşçiler adına açıklamayı yapan Petrol-İş Bursa Şube Başkanı Erhan Yakışan,  “Gemlik Gübre’de grevimiz tüm baskı ve OHAL koşullarına rağmen ilk günkü kararlılığıyla sürmektedir. Yıllarca bu köklü fabrikayı emeğiyle sırtında taşıyan Gemlik Gübre işçileri fedakarca çalışmalarının ve döktükleri alın terinin karşılığını istiyor. Çalışma koşullarının düzeltilmesi için mücadele ediyoruz. Bu taleplerimiz işveren tarafından görmezden gelinmektedir. İşveren gübre satışlarının yasaklanmasını bahane ederek daha da vurdumduymaz bir tavra bürünmüştür.  Bizler ekmeğimizin peşindeyiz, hakkımızı yedirmeyiz. Kimse OHAL’in arkasına sığınmasın. OHAL’e rağmen kararlı bir şekilde mücadelemizi vereceğiz ve asla geri adım atmayacağız” dedi.

OHAL İŞÇİLERİN SESİNİ KISMAK İÇİN Mİ UYGULANIYOR?

“88 gündür fabrika önünde kararlı bir şekilde direnen tüm işçi arkadaşları selamlıyorum” diyen Petrol-İş Genel Sekreteri Ahmet Kabaca, “Bu fabrikanın özelleştirilmesinin yanlış olduğunu zamanında söylemiştik. Fakat bizi dinlemediler ve bu kurumu özelleştirdiler. O günden bugüne çalışma şartları hep kötüye gitti ve sonucunda grev oldu. Biz masada muhatap bulamadığımız için grevdeyiz. 88 gündür grevdeyiz fakat grevde olduğumuzu kimse bilmiyor. Biz mücadeleci bir sendikayız bu mücadeleyi başarıya ulaştırıncaya kadar bir 88 gün daha direneceğiz. Patron grevde değilmişiz gibi davranıyor sanki işçileri ücretsiz izne göndermiş gibi rahat davranıyor” dedi.
Ahmet Kabaca şöyle devam etti: “Ülkeyi yönetenler bize OHAL’in devlete uygulandığını anlattı. Devlet kendini korumaya alıyor, OHAL’i kendine uyguluyor dendi. Fakat biz buradan sesimizi duyurmak için aylardır uğraşıyoruz. Bu OHAL, Gemlik Gübre işçilerinin sesini kısmak için mi uygulandı? ‘Demokrasiye bir şey olmayacak halkımızın özgürlüğü kısıtlanmayacak’ dendi ama biz halkımıza neden greve çıkmak istediğimizi anlatamıyoruz OHAL yüzünden. Artık seyirci kalmayacağız ve grevin başarıya ulaşması için sesimizi her gün daha fazla çıkaracağız” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Öncüpınar sınır kapısı yeniden açıldı

SONRAKİ HABER

Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Sakık’a 1 yıl 3 ay ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...