17 Kasım 2016 13:14

Schneider işçileri: Atılan işçiler geri alınsın

Schneider grubuna ait Günsan Elektrik’te üretime devam eden işçiler, atılan 6 işçinin geri alınması talebinde ısrar ediyor.

Paylaş

Schneider grubuna ait Günsan Elektrik’te, sendikalaştığı için 6 işçinin işten atılmasının ardından başlayan eylemler sonucu patron Birleşik Metal-İş Sendikasının yetkisini tanıyacağını açıkladı. Ancak atılan işçilerin durumu ise belirsizliğini koruyor.

Sendikalaştıkları için tazminatsız olarak işten atılan 6 işçinin fabrika önündeki bekleyişi devam ederken, sendika yetki belgesinin çıktığı, şirket yönetimine ulaşmasının beklendiği bildirildi. Yetki belgesinin gelmesiyle beraber atılan işçilerin durumunun Birleşik Metal-İş ve şirket yönetimi arasında müzakere edileceği sendika tarafından açıklandı. Fabrikada üretime devam eden Günsan işçileri de, atılan işçilerin geri alınması talebinde ısrar ediyor.

Schneider grubunun satın adlığı Günsan Elektrik’te çalışan 6 işçi sendikalaştıkları için patronun işten atma saldırısıyla karşılaşmış ve üretimi durdurmuştu. Schneider’in diğer fabrikalarındaki işçiler de, üretimi durdurarak Günsan işçilerine destek vermişti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstiklal Caddesi, yaya trafiğine kapatıldı

SONRAKİ HABER

Cumhuriyet Soruşturması kapsamında Orhan Erinç ifade verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...