17 Kasım 2016 12:50

Polis Dersim Belediyesinde arama yapıyor

Dersim Belediyesi Eş Başkanlarının tutuklanmasının ve belediyeye kayyım atanmasının ardından polis binaya geldi, çalışanları dışarı çıkardı.

Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim

Dersim Belediyesi Eş Başkanları Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun'un tutuklanması ve belediyeye kayyım atanmasının ardından Dersim Belediye binasına polislere gelerek, arama yapmaya başladı. 

DBP’li Eş Başkanlar Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun'un tutuklandığı Dersim Belediyesine bugün öğle saatlerinde Tunceli Vali Yardımcısı Olgun Öner kayyım olarak atanmıştı. Kararın ardından çok sayıda çevik kuvvet ve zırhlı araç Dersim Belediye binasını ablukaya aldı. Polis ekipleri belediye çalışanlarını binadan çıkararak arama çalışması yapmaya başladı. 

Polisin, belediyenin balkonuna asılan ve üzerinde “Halkın iradesi rehin alınamaz” pankartını indirmeye çalışması çevrede toplanan vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Dersimliler alkış ve ıslık çalarak durumu protesto etti. 

Belediye binasında arama yapıldığı sırada, kayyım olarak atanan Tunceli Vali Yardımcısı Olgun Öner ile Tunceli Valisi belediye geldi. Vali ve Vali Yardımcısı, belediye binası etrafında toplanan Dersimliler tarafından protesto edildi. Bu sırada polisle halk arasında gerginlik yaşandı. Vatandaşlar belediye önündeki protestosunu sürdürüyor. 

ÖNCEKİ HABER

Trabzonspor'un genel kurulu 2 Aralık'ta düzenlenecek

SONRAKİ HABER

Demirtaş ve Yüksekdağ için AYM'ye başvuru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa