17 Kasım 2016 12:49

Kerestecioğlu'ya 'eyleme katıldı' diye 3 yıl hapis isteniyor

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu hakkında eyleme katıldığı için 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu hakkında, "Kanuna Aykırı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Düzenleme Yönetme Bunların Hareketlerine Katılma" iddiasıyla 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 14 Şubat 2016 tarihinde KJA'nın Kadıköy Altıyol Boğa Meydanı'nda eylem açğrısı yaptığı, Kerestecioğlu'nun da bu eyleme katıldığı belirtildi. Eylemin yüze yakın kadınla gerçekleştiği belirtilen iddianamede, kalabalığın yoğun araç ve yaya trafiğini aksatabileceği gerekçesiyle emniyet görevlilerinin gösterinin yapılabileceği müsait bir alan olmadığı, bu sebeple dağılmaları yönünde uyarılarda bulundukları anlatıldı.

Kadınların olduğu gruba daha sonra 200 kişilik bir grubun daha eklendiği, araç-yaya trafiğinin aksatıldığı, grubun uyarılara rağmen dağılmadığı kaydedildi.

İddianamede bunun üzerine kalabalığın dağıtıldığı ve olayla ilgili tutanak düzenlendiği belirtildi.

Filiz Kerestecioğlu'nun "Kanuna Aykırı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Düzenleme Yönetme Bunların Hareketlerine Katılma" suçunu işlediği öne sürülen iddianamede, ifadesinin alınması için ikamet adresine ve iş yeri adresine çağrı kağıdı çıkarıldığı anlatıldı.

İddianamede, Kerestecioğlu'nun ifade vermediği, bu şekilde savunma hakkından vazgeçtiğinin kabul edildiği kaydedildi.

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu hakkında, "Kanuna Aykırı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Düzenleme Yönetme Bunların Hareketlerine Katılma" suçunu işlediği gerekçesiyle 1 yıl 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Dolar bir kez daha rekor tazeledi

SONRAKİ HABER

Trabzonspor'un genel kurulu 2 Aralık'ta düzenlenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...