17 Kasım 2016 11:58

Metal işçileri EMİS’i uyardı

İstanbul, Gebze ve İzmir'de ABB Elektrik, General Elektrik, Schneider Elektrik işçileri toplu sözleşme talepleri için eylemler düzenledi.

Paylaş

Birleşik Metal-İş ile metal patronlarının yeni kurduğu Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikası (EMİS) arasında 2 bin 200 işçiyi kapsayan sözleşme görüşmelerinin tıkanması üzerine başlayan eylemler devam ediyor. EMİS’e üye patronların fabrikalarında çalışan Birleşik Metal-İş üyesi işçiler, yaptıkları eylemlerle patronları taleplerini kabul etmeye çağırdı.

İstanbul Dudullu’daki ABB Elektrik işçileri, fabrika içerisinde yürüyüş yaptı. ABB işçileri mücadelede kararlı olduklarını dile getirdi.

GEBZE’DE TEMSİLCİLERDEN DESTEK

Gebze’de daha önce yapmak istedikleri yürüyüş OHAL ve valiliğim emri gerekçe gösterilerek engellenen General Elektrik işçileri, yaptıkları eylemle kararlılıklarını gösterdi. Fabrika önünde toplanan işçilere, sendika genel merkez yöneticileri ile 30’a yakın fabrikadan 50’nin üzerinde işyeri temsilcisi destek verdi. “EMİS dayatmalarına hayır” yazılı pankart taşıyan işçiler, “Yılgınlık yok direniş var”, “Direne direne kazanacağız”, “Sefalet ücreti istemiyoruz”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganlarını attı. “6 bin işçiyi temsil eden 30 fabrikadan temsilci ile sizlerin yanında olduğumuzu belirtiyoruz” diyen Birleşik Metal-İş Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, 3 yıllık sözleşmeyi kabul etmeyeceklerini ve mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi. Birleşik Metal-İş Genel Sekreteri Özkan Atar da dayatmaların sürmesi halinde resmi arabuluculuk süresinin sona ermesinin ardından grev kararını işyerlerine asacakları uyarısında bulundu.

‘MÜCADELEYE HAZIRIZ’

İzmir Çiğli’de bulunan Schneider fabrikası işçileri de vardiya çıkışında eylem yaptı. “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Asla yalnız yürümeyeceksin” sloganlarını atan işçiler alkışlarla patronu protesto etti. OHAL, KHK gibi engellerin kendilerini durdurmayacağını ifade eden Sadak, her türlü mücadeleye hazır olduklarını söyledi. Günsan direnişine ilişkin de bilgi veren Sadak, patronun Birleşik Metal-İş’in yetkisini tanıdığını, Günsan işçilerinin de EMİS sözleşmesi kapsamına girdiğini söyledi. Atılan işçilerle ilgili görüşmelerin sürdüğünü anlatan Sadak, Günsan işçilerinin yanında olduklarını ifade etti. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Kitapların varlığı için Alpay aramızda olmalı’

SONRAKİ HABER

Azadiya Welat Yazı İşleri Müdürü’ne 2 yıl 4 ay hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...