17 Kasım 2016 11:51

‘Kitapların varlığı için Alpay aramızda olmalı’

İstanbul Kitap Fuarı’nda tutuklu yazarlar için dayanışma amacıyla düzenlenen kitap imzalama etkinliği devam ediyor.

Paylaş

Arif BULUT
İstanbul

İstanbul Kitap Fuar’nın 1. Salonunda açılan Barış İçin Yazarlar standında tutuklu yazarlar Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’ın kitapları, Barış İçin Yazarlar İnisiyatifi tarafından imzalanmaya devam ediliyor. Bugün tutuklu yazarlar adına kitapları Yazar Mine Soysal imzaladı.

“Türkiye ne yazık ki çok değerli insanların özgürlüklerini kısıtlayarak, çok severek yaptıkları işlerden kopararak cezalandırabilen bir ülke. Bu çok üzüntü verici ve ürkütücü bir şey” diyen Soysal, Necmiye Alpay’ın dilci olarak yazar ve yayıncılar açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

ERDOĞAN BİR KALEM VE KAĞIDA MUHTAÇ

Aslı Erdoğan’ı okumaktan her zaman büyük zevk aldığını ifade söyleyen Soysal, sözlerine şöyle devam etti: “Aslı Erdoğan’ın bir kalem, kağıda muhtaç olduğunu bilmek inanılmaz bir şekilde içimi acıtıyor. Bu çok büyük bir haksızlık, sadece düşünceleri ve duygularını ifade ettiği için, insanların cezalandırıldığı bir ülkenin vatandaşı olmak utanç verici. Kitaplara verdikleri emeği hak ettiklerini düşündükçe onların burda olması çok üzüntü veriyor onlar adına kitaplarını imzaliyor olmak. Ama bir o kadar da bunun bir direniş olduğunu düşünerek kendimi ayakta tutuyorum”

İstanbul Kitap Fuar’nın 1. Salonunda açılan “Barış İçin Yazarlar Standı fuar boyunca 35 yazar, satanda tutuklu yazarlar adına okurların kitaplarını imzalayacak.

‘DIŞARDA OLANLAR SES ÇIKARMAKTAN VAZGEÇMEYECEK’

Aslı Erdoğan’ın okurlarından Dilara Korzay, yazarının tutuklu olmasına dair düşüncelerini şöyle ifade etti; “İfade ve düşünce özgürlüğümüzü yok sayan bu sistemde, yazarlarımızı, basın emekçisi arkadaşlarımızı, akademisyenlerimizi, dernek ve STK'larda alın teri döken yoldaşlarımızı zindana hapesedenlere karşı sesimizi çıkarıyoruz. Necmiye Alpay ve Aslı Erdoğan bu memlekette cinsler arası eşitliği, özgürlüğü ve barışı savunan, bizlere yol gösteren yazarlarımızdır. Hayatın her alanında kadının sesini kısmaya çalışan, kafeslere sokarak hakikati gizlemeye çalışanlar bilmelidir ki; onlar aramızdan iki kişiyi aldıklarında bizler iki bin kişi olup sokaklarda, meydanlarda, okullarda, erk'in çevrelediği her alanda, bu düzene çomak sokacağız. Tıpkı Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay'ın içerde gösterdiği onurlu duruş gibi bizler de henüz dışarda olanlar, doğruyu söylemekten, ses çıkarmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Dayanışmayla...”

ÖNCEKİ HABER

Star rafineri işçileri alacaklarını istiyor

SONRAKİ HABER

Metal işçileri EMİS’i uyardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...