17 Kasım 2016 11:03

Akyazılı: Alnımız açık başımız dik geri döneceğiz

KHK ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Yenilebilir Enerji Müdürlüğü'nden ihraç edilen maden mühendisi Erşat Akyazılı, “Alnımız açık, başımız dik n

Paylaş

Tamer Arda ERŞİN
Ankara

Maden Mühendisleri Odası Denetleme Kurulu üyesi Erşat Akyazılı, 675 Sayılı KHK ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Yenilebilir Enerji Müdürlüğü'nden ihraç edildi. Oda binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Akyazılı, neyle suçlandığını dahi bilmeden görevine son verildiğini ve savunmasını yapamadığını söyledi. 30 yıldır maden mühendisi olduğu ve 26 yıldır da kamuda çalıştığı bilgisini veren Akyazılı, “Rüşvet yemeden, insan kayırmadan mesleğimin onurunu sürdürdüm. İktidarı rahatsız eden temel insan hak ve özgürlüklerini savunmamdır. Üyesi olduğum sendikam Enerji ve odamın desteğini gördüm. Mücadele bitmedi dışarıda devam edecek. Biz alnımız açık nasıl çalıştıysak, öyle de geri döneceğiz” dedi.

Maden Mühendisleri Odası  Yönetim Kurulu üyesi Necmi Ergin ise üyeleri Akyazılı'yla dayanışma içinde oldukları ve olacaklarını belirterek, “Cumhurbaşkanı 'olağan üstü durum bir durum yok herkes işine gidiyor' dedi. O zaman biz de arkadaşımızın işine gitmeye devam etmesini istiyoruz” dedi. Ayrıca Ergin, Türkiye Taşkömür Kurumu Zonguldak Armutçuk işletmesinde çalışan Halis Ünal'ın da Akyazılı gibi işten atıldığı bilgisini paylaşarak, “Arkadaşlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi. 
TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu üyesi Özgür Topçu,  Akyazılı'nın derhal görevine geri iade edilmesini istediklerini söyledi. OHAL ile birlikte derneklerin faaliyetlerinin durdurulduğunu, televizyon ve gazetelerin kapatıldığını, akademisyenlerin ihraç edildiğini, gazetecilerin tutuklandığını hatırlatan Topçu, “OHAL bahane edilerek çocuklara daha güzel bir dünya yaratmaya çalışan dernekler kapatıldı. Çocuk istismarcısı gerici vakıflar desteklenmektedir” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

‘Nihai karar için halkla buluşma sürecini hızlandıracağız’

SONRAKİ HABER

ABD’den el Bab operasyonuna destek yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...