17 Kasım 2016 10:49

Belediyenin sosyal tesis ısrarı protesto edildi

Arkeolojik kalıntılara rastlanan Roma Parkı’na sosyal tesis yapma ısrarı belediye önünde protesto edildi.

Paylaş

Alicem AYDIN
İstanbul

İstanbul Cihangir’de bulunan Roma Parkı'na yapılmak istenen sosyal tesis çalışmalarının, kazı alanından çıkan arkeolojik kalıntılar ve mahalle halkının itirazlarına rağmen devam etmesini kent savunucuları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde basın açıklaması ile protesto etti.

Roma Parkı'na sosyal tesis yapılmak için başlatılan çalışmalar mahalle halkı tarafından iki kez durdurulmuştu. Mahalle halkının itirazlarına ve kazı alanından çıkan arkeolojik kalıntılara rağmen belediye sosyal tesis yapmak için çalışmalara devem etti. İBB önünde bir araya gelen mahalle halkı ve kent savunucuları, ‘Biz Cihangirliler mahallemizde sosyal tesis istemiyoruz’ pankartı açarak belediyenin sosyal tesis ısrarını protesto etti.

‘BELEDİYE BİLİNÇLİ OLARAK PARKLARI BAKIMSIZ BIRAKTI’

Mahalle halkı ve kent savunucuları adına basın açıklamasını okuyan Cihangir Güzelleştirme Derneği’nden Bennur Alganer, İBB’nin Cihangir Roma Parkı’na sosyal tesis ısrarına tepki gösterdi. Alganer, Beyoğlu İmar Planlarında, Arkeolojik Park ve Sergi Alanı olarak belirlenen bu alanda yapılması planlanan dört adet park olduğunu belirterek, “Onaylı plan notlarında yer aldığı şekliyle ilgili bir çalışma yapılmadan, arkeolojik kazılar yapılmadan ve yer altındaki potansiyel değerlendirilip sergilenmeden işe sosyal tesisle başlanmasını doğru bulmuyoruz” dedi.

İBB’nin ve Beyoğlu Belediyesi’nin bilinçli olarak parkları bakımsız bıraktığını savunan Alganer, belediyeleri parkların bakımını yapmaya ve güvenliğini sağlamaya davet etti.

Basın açıklaması sonrası konuşan CHP İBB Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever, Roma Parkı’na yapılmak istenen sosyal tesise karşı olduklarını söyleyerek, “Biz bu projeye hem Beyoğlu Belediyesi'nde hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde karşı çıktık. Bu konuda CHP grubu olarak belediye meclisinde itirazlarımızı ilettik” dedi.

#KABATAŞADOKUNMA: 15 BİN İMZA

Kabataş Sahili’nin ve iskelelerinin tamamen kapatılmasına neden olacak Kabataş Transfer Merkezi projesine karşı başlatılan #KabataşaDokunma imza kampansı ile toplanan 15 bin imza da İBB’ye teslim edildi. İstanbul Kent Savunması’ndan Selen Bilgin, Kabataş Transfer Merkezi projesinin itirazlara rağmen gerçekleştirildiğini hatırlatarak, hayata geçirilmek istenen planın uygulama projesinin bulunmadığına dikkat çekti. Belediyeyi hukuka uygun davranmaya davet eden İstanbul Kent Savunması, süreçle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

BES’ten ihraçlar sonrası yapılan atamalara tepki!

SONRAKİ HABER

‘Nihai karar için halkla buluşma sürecini hızlandıracağız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...