17 Kasım 2016 10:40

BES’ten ihraçlar sonrası yapılan atamalara tepki!

BES: Kamuya yeni yapılan alımlarda tek kriter AKP'ye sadakat haline gelmiştir.

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Fikret Aslan, sendika genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

OHAL KHK'ları ile işten atılan kamu emekçileriyle ilgili konuşan BES Genel Başkanı Fikret Aslan, kamuda 80 bine yakın emekçinin işten atıldığını, bunların 25 binin büro hizmet kolunda çalıştığını ifade etti.

Aslan, kamuda yaşanan bu tasfiye sonrasında sendikalarına üye 36 kişinin işine son verildiğini, 74 üyelerinin açığa alındığını, açığa alınan üyelerinden 37'sinin geri göreve başladığını aktardı. Sendikalarına üye 7 kişinin de çeşitli bahanelerle tutuklandığı bilgisini veren Aslan, “Tutuklu 7 üyemiz arasında Dersim Şube Yönetim Kurulu üyemiz Musa Kılıç, Bursa Şube Yönetim Kurulu üyesi Sabri Gül ve Diyarbakır Şube Başkanımız Bedirhan Çetinkaya da bulunmaktadır. Bütün üyelerimiz sendikal haklarını kullanarak basın açıklamasına katıldığı için tutuklanmıştır. Derhal serbest bırakılmalıdırlar” dedi.

18 Temmuz günü görevine son verilen BES İzmir Şube Başkanı Ramis Sağlam'ın açtığı işe iade davasında mahkemenin yürütmenin durdurulmasına karar verdiğini hatırlatan Aslan, şube başkanları Sağlam gibi diğer üyelerinin de yanında olacaklarını söyledi.

‘TEK KRİTER AKP’YE SADAKAT’

Aslan, kamuda yaşana tasfiye sonrasında kamuya yeni alımların devam ettiğini ancak alımlardaki usulün 'biat kültürüne' dönüştüğünü ifade ederek, “Mülakat sistemiyle kamuya yeni yapılan alımlarda tek kriter AKP'ye sadakat haline gelmiştir” diye vurguladı.

İhraçlar karşısında diğer konfederasyonların tutumunu da eleştiren Aslan, “Memur Sen ve Kamu Sen'e üye kamu emekçileri de işlerinden atılmasına rağmen onlar tek bir itirazda bulunmamışlarıdır. Kendi üyelerini yüz üstü bırakmışlardır. Üyelerinin haklarında yargı kararı olmamasına rağmen suçlu ilan etmişlerdir. Özellikle Memur Sen’in mağdur olan on binlerce üyesine karşın siyasi iktidarın yanında yer alarak kraldan çok kralcılık tutumunu sürdürdüğü tüm kamu emekçileri tarafından görülmüştür” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

22 kadının yargılandığı dava 22 Şubat'a ertelendi

SONRAKİ HABER

Belediyenin sosyal tesis ısrarı protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...