17 Kasım 2016 10:29

22 kadının yargılandığı dava 22 Şubat'a ertelendi

İzmir’de ‘örgüt propagandası’ iddiasıyla yargılanan 22 kadının davası 22 Şubat’a ertelendi.

Paylaş

İzmir'de 9 Ocak 2016 günü düzenledikleri eylemde, Paris'te öldürülen Kürt siyasetçiler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Saylemez'i andıkları ve Seve Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar isimli kadınların Silopi'de devlet güçlerince öldürülmesini protesto ettikleri için haklarında örgüt propagandası ve polise mukavemet suçlamasıyla dava açılan 22’si kadın 23 kişinin ilk duruşması görüldü.

İzmir Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz sanıklardan 12'si ile avukatları hazır bulunurken, çeşitli siyasi parti ve kitle örgütü temsilcileri de duruşmayı izledi.

Kimlik tespitinin ardından ifadelere geçilen duruşmada 6 tutuksuz sanık ifade verdi. Sanıklardan Kadriye Turan, olay günü Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde arkadaşlarını gördüğünü ve öldürülen kadınlar için basın açıklaması yapılacağını öğrendiğini belirterek, daha açıklama başlamadan polislerin saldırdığını söyledi. Turan, arkadaşlarının ve kendisinin darp edilerek gözaltına alındığını belirtti.

Davanın tek erkek sanığı Gürhan Atan ise Alsancak'ta bir barda çalıştığını belirterek, kadınların darp edildiğini görünce tepki gösterdiğini, bu nedenle kendisinin de darp edilerek gözaltına alındığını belirtti. Atan, suçlamaları reddetti. Diğer sanıklar da demokratik haklarını kullanmak istediklerini belirterek, suçlamaları reddetti.

Mahkeme heyeti ara kararında, ifade vermeyen sanıklara avukat tutmaları için süre tanıdı.  İddianameye ‘örgüt adına eylem yapmak’ ve ‘2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet’ gibi suçlamalar eklenmek üzere ek iddianame hazırlanmasına da karar verildi. Dava 22 Şubat 2017’ye ertelendi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Alsancak Devlet Hastanesi röntgen ihalesi onaylanmasın'

SONRAKİ HABER

BES’ten ihraçlar sonrası yapılan atamalara tepki!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...