17 Kasım 2016 10:22

KESK’li kadınlar 25 Kasım etkinlik programını açıkladı

KESK ve bağlı sendikaların kadın yöneticileri, 25 Kasım için gerçekleştirilecek etkinliklere ilişkin bilgilendirme amaçlı basın toplantısı düzenledi.

Paylaş

KESK üyesi kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma günü nedeniyle Türkiye'nin dört bir yanında eylem ve etkinlikler düzenleyecek. ‘Darbelere, Savaşa,  Güvencesizliğe ve Şiddete Karşı Biz Kazanacağız’ şiarıyla gerçekleştirilecek eylem programı KESK Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısıyla duyruldu.

Basın toplantısında  konuşan KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL'le kadınlara yönelik devlet şiddetinin daha da arttığına dikkat çekerek, “Akademisyen, gazeteci, belediye başkanı, sendikacı, yazar kadınlar tutuklanarak ve kadın dernekleri kapatılarak muhalif kadınlara göz dağı verilmek isteniyor” dedi.

Atasoy, kamunun dinsel muhafazakarlık eksininde yeniden şekillendirilmeye çalışıldığını vurgulayarak, “Sermaye çıkarını gözeten, piyasacı ve cinsiyetçi anlayış bu süreçte kadınlar esnek- yarı zamanlı çalışma bahanesiyle kamudan ve kamusal alandan tamamen geri çektirilerek eve hapis edilmek isteniyor” diye konuştu. Atasoy, KESK üyesi kadınlar olarak eşitlik ve özgürlük mücadelelerine diğer kadınlarla beraber örgütlenerek devam edeceklerinin altını çizerek, “Haklarımızdan özgürlüğümüzden ve alanlardan vazgeçmeyeceğiz. Darbelere, savaşa, güvencesizliğe ve şiddete karşı biz kazanacağız” dedi.

YAPILACAK ETKİNLİKLER

KESK üyesi kadınların Türkiye'nin dört bir yanında 25 Kasım günü nedeniyle düzenleyeceği eylem ve etkinlik programı 20 Kasım'da şehirlerde düzenlenecek bisiklet turuyla başlayacak. KESK'li kadınlar mahallelerde kapı kapı gezerek, 25 Kasım'ın kadınlar açısında önemini diğer kadınlara anlatacak. Cezaevinde olan kadınlara postanelerden kart gönderilecek. Kamudan darbe girişimi sonrasında çeşitli bahanelerle ihraç edilen kadın kamu emekçileriyle beraber etkinlikler düzenlenecek. 25 Kasım günü ise çeşitli illerde meşaleli yürüyüşler yapılacak. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Üniversiteler için de demokrasi istiyoruz'

SONRAKİ HABER

'Alsancak Devlet Hastanesi röntgen ihalesi onaylanmasın'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...