24 Mayıs 2012 11:17

Çaycuma’da köy çocukları tiyatroyla buluştu

EĞİTİM SEN Çaycuma Temsilciliği, köy ve kasabalarda okuyan 1550 okulöncesi ve ilköğretim birinci kademe öğrencisini ücretsiz olarak tiyatroyla buluşturdu. Samsun Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen, çevre temizliği temalı “Uçan Şemsiye” adlı müzikli-danslı çocuk oyunu, Çaycuma’nın 30 köyü

Çaycuma’da köy çocukları tiyatroyla buluştu
Paylaş

İLK KEZ TİYATRO İZLEDİLER

Çocukların çoğu ilk defa bir tiyatro oyunu izledi ve hatta ilk defa Çaycuma’ya geldi. İlk kez tiyatro gösterisi izleyen çocuklar heyecanlarını gizleyemedi. Tiyatroyu izleyen çocuklar öğretmenler ve öğrenci velileri, oyunu çok beğendiklerini söyleyerek mutlu bir şekilde Kültür ve Sanat Merkezinden ayrıldılar.
Nebioğlu İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencilerinden Hüseyin Akgül, ilk kez tiyatro gösterisi izlediğini söyleyerek “Çok güzeldi, çok beğendim. Yerlere çöp atmamamız gerektiğini öğrendim” dedi.
Gösteriyi izlemeye gelen okullar arasında Nebioğlu İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmenlerinden Nermin Demir ise; “İlçemizde böyle bir etkinliğin düzenlenmesi öğrencilerimiz açısından çok iyi bir durum. Sosyal kültürel aktiviteler açısından değerlendirdiğimizde öğrencilerimize eğitim ve öğretim hayatında bu tür etkinliklerin katkısı çok büyük. Ayrıca öğrencilerimiz ilk kez bir tiyatro gösterisi izlediler. Bu açıdan baktığımızda önemi çok büyük. Bu etkinliği gerçekleştirenlere ve bu etkinlikte emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

‘BU TÜR ETKİNLİKLER SÜRECEK’

Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrencilerden çok olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, “Sendika olarak böyle aktivitelere devam edeceğiz. Sendikamız; tiyatro, sinema, satranç turnuvası, uçurtma şenliği gibi etkinliklerin yanı sıra bilimsel yayın ve kitaplar ile ülkemizin saygın yazarlarının çocuklarımız ve gençlerimizle buluşması gibi birçok sosyal ve kültürel etkinlikte Çaycuma’da önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Eğitim Sen olarak bu tür etkinliklerle öğrencilerimizin sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Sıkışan eğitim sistemi ve yaşamın diğer alanlarında kendilerini ifade edemeyen, sanat ve kültürel değerlerle buluşamayan geleceğimiz olan çocuklarımızı tiyatroyla, sanatla tanıştırmanın ve buluşturmanın heyecan ve coşkusunu yaşıyoruz. Özellikle sosyal ve kültürel etkinliklerin oldukça uzağında olan köy ve kasabalarda okuyan çocukların ilk kez tiyatroyla buluşması  coşku ve heyecanımızı daha da artırdı” dedi.

‘ÇOCUKLAR CIVIL CIVIL, ÇOK NEŞELİ’

Tiyatro oyununda “Devol” rolüyle yer alan  Oyuncu Eyüp Gülmez ise; “4 seans çocuklarla beraberdik. 1550 cıvıl cıvıl neşeli çocuklar vardı. Güzel bir Anadolu kasabasındayız yine, çok yerler geziyoruz. Oyunumuzun ana teması çocuklarımıza çevre temizliğini aşılamak. Ben de bu oyunda Devol karakterini yani ortalığı kirleten, yerlere çöp atan ve çocukların oyun alanını daraltan kişiliği canlandırıyorum. Daha sonra pişman oluyorum ve onların arasına dönmek için özür diliyorum. Çocuklara bu şekilde çevre temizliğini aşılamaya çalışıyoruz. Çaycuma güzel bir yer. Bizi burada sağ olsun Eğitim Sen ağırladı.” dedi

Ayrıca, Samsun Sanat Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idam sürecini anlatan “Aşk Olsun Sana Çocuk” adlı oyun ise akşam 400 kişi tarafından izlendi.
(Çaycuma/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Munzur Gözelerini tahrip edenlere suç duyurusu!

SONRAKİ HABER

Sanatçıların katılımı yoğun grev

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...